«Έχασα 32 κιλά σε 5 μήνες χάρη σε μία τροφή» – Οι αλλαγές που βοήθησαν έναν άνδρα να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του

Ο Christopher είχε συνηθίσει να τρώει έτοιμα γεύματα μετά τη δουλειά ενώ τις περισσότερες φορές έπαιρνε φαγητό σε πακέτο, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Ο 37χρονος άνδρας έχασε 32 κιλά σε μόλις 5 μήνες μέσω 20λεπτων καθημερινών προπονήσεων, εβδομαδιαίων προπονήσεων ποδοσφαίρου και αντικαθιστώντας τα ζυμαρικά, το ρύζι και το ψωμί με ένα μπολ με σπανάκι.

Πώς ο Christopher πήρε την απόφαση να αλλάξει τρόπο ζωής

Ο Christopher Cokill, διευθυντής καταστήματος από το Κόλτσεστερ του Έσεξ, που έχει ύψος 1,83 μέτρα, ζύγιζε 121 κιλά και φορούσε ρούχα XXL τον Απρίλιο του 2024. Όταν είδε μια διαφήμιση για το Man V Fat, ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους βασισμένο στο ποδόσφαιρο, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αλλάξει τρόπο ζωής.

Ο Christopher ήταν εγκλωβισμένος σε μια ρουτίνα πολλαπλών εβδομαδιαίων παραγγελιών και ελάχιστης έως καθόλου άσκησης, αλλά ο “φόβος της ζυγαριάς” και το ζύγισμα κάθε εβδομάδα στο Man V Fat του έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν.

Εκτός από το να παίζει ποδόσφαιρο κάθε εβδομάδα, άρχισε να χρησιμοποιεί το cross trainer του για 20 λεπτά την ημέρα, έτρωγε πιο υγιεινά και μείωσε το ποτό. Τώρα, μόλις 21 εβδομάδες αργότερα, ζυγίζει 89 κιλά και φοράει ρούχα μεγέθους Μ. Πλέον, δεν σχεδιάζει να επιστρέψει στις προηγούμενες ανθυγιεινές συνήθειές του.

«Δεν είμαι πλέον σε κακή κατάσταση – ξέρω ότι αν πάρω λίγο βάρος όταν πάω διακοπές, μπορώ να το χάσω αρκετά εύκολα όταν επιστρέψω. Σίγουρα ένιωσα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και προφανώς το να αγοράζεις μικρότερα ρούχα σίγουρα σου δίνει αυτοπεποίθηση. Πριν, φορούσα πιο σκούρα ρούχα γιατί τα λευκά προφανώς σε κάνουν να φαίνεσαι πιο παχύς, οπότε πάντα τα απέφευγα.

Η αντικατάσταση ολόκληρης της ντουλάπας μου όμως ήταν ακριβή. Οι άνθρωποι στη δουλειά με ρωτούν πώς έχασα βάρος και το έχουν παρατηρήσει, οπότε αυτό ήταν επίσης ωραίο», δήλωσε ο Christopher.

Τον Απρίλιο του 2024, ο Christopher έφτασε στο μεγαλύτερο βάρος του, τα 121 κιλά. Εκείνη την εποχή, μετά βίας ασκούνταν και μετά από μια “κακή μέρα στη δουλειά”, έτρωγε έτοιμα φαγητά ενώ τις περισσότερες εβδομάδες έπαιρνε ένα φαγητό “τουλάχιστον” δύο φορές. Επίσης, είχε τη συνήθεια να πίνει μερικά μπουκάλια μπύρα όταν επέστρεφε από τη δουλειά.

Ποιοι δεν πρέπει να πίνουν μπύρα

«Είχα στο μυαλό μου κάθε εβδομάδα ότι θα ξεκινούσα μια δίαιτα τη Δευτέρα, μετά θα έτρωγα ένα κακό γεύμα και θα σκεφτόμουν ότι ίσως να ξεκινούσα την επόμενη Δευτέρα», είπε ο Christopher.

Από την αλλαγή τρόπου ζωής στην απώλεια βάρους

Αφού είδε μια ανάρτηση για το Man V Fat, μια πρωτοβουλία απώλειας βάρους που περιλαμβάνει άνδρες που παίζουν ποδόσφαιρο, με την απώλεια βάρους τους να συμβάλλει στα γκολ που σημειώνονται, τον Απρίλιο του 2024, ο Christopher αποφάσισε ότι ήταν καιρός να δώσει προτεραιότητα στην υγεία του. Ήθελε επίσης να γνωρίσει ανθρώπους, καθώς είχε μετακομίσει από το Λιντς στο Κόλτσεστερ μόλις λίγα χρόνια πριν.

Ο Christopher ήλπιζε να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο – έπαιζε τακτικά στα 20 του αλλά δεν είχε παίξει από τότε που είχε κάνει μια εγχείρηση στο γόνατο πριν από 5 χρόνια.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι ένιωθε «πολύ νευρικός», πήγε στο Man V Fat και ήταν περιτριγυρισμένος από άνδρες που ήθελαν επίσης να χάσουν βάρος σε ένα «διασκεδαστικό και υποστηρικτικό» περιβάλλον.

Στη συνέχεια άρχισε να παρακολουθεί εβδομαδιαίες συνεδρίες, όπου ζυγιζόταν κάθε εβδομάδα. Επίσης, άρχισε να χρησιμοποιεί cross trainer για περίπου 20 λεπτά κάθε μέρα.

Το υγιεινό πλάνο διατροφής που βοήθησε τον Christopher να χάσει κιλά

Εκτός από αυτά, ο Christopher υιοθέτησε μια πιο υγιεινή διατροφή. Τώρα, προτιμά να τρώει βρώμη για πρωινό, σπιτική μπολονέζ για μεσημεριανό και έχει αντικαταστήσει τα ζαχαρούχα ποτά με εναλλακτικές επιλογές χαμηλών θερμίδων.

Δεν μετράει θερμίδες, αλλά έχει κόψει τα ζυμαρικά, το ψωμί και το ρύζι, αντικαθιστώντας τα με μπολ με σπανάκι.

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν τρώτε σπανάκι συχνά

Αντικατέστησε επίσης τις αγαπημένες του μπύρες με άλλες χωρίς αλκοόλ τις οποίες διατηρεί στο ψυγείο του σπιτιού του. «Αν νιώσω ότι χρειάζομαι μια μπύρα θα πιω μία ή δύο χωρίς αλκοόλ και αυτό είναι όλο», είπε ο Christopher.

Τις πρώτες εβδομάδες έχασε γρήγορα βάρος. «Είδα πρόοδο γρήγορα και αυτό ήταν δικαιολογημένο λόγω της διατροφής και της άσκησης μου. Αλλά θυμάμαι, ακόμα και τις πρώτες εβδομάδες, είχα ακόμα κοινωνική ζωή. Η μαμά και ο μπαμπάς μου είχαν έρθει για τέσσερις μέρες και κάναμε ακριβώς αυτό που θα κάναμε πριν – βγήκαμε έξω, φάγαμε και ήπιαμε.

Αλλά πριν από αυτό, ανέβαινα στο cross trainer το πρωί και συνειδητοποίησα ότι μερικές μέρες διακοπής δεν χρειάζεται να επηρεάσουν ολόκληρη την εβδομάδα».

Μετά από 19 εβδομάδες κατάφερε να χάσει το 25% του σωματικού του βάρους και σε 21 εβδομάδες είχε χάσει 32 κιλά. «Νομίζω ότι σίγουρα έχω ενισχύσει την αυτοπεποίθησή μου και η άσκηση με έχει βοηθήσει να ξεκαθαρίσω το μυαλό μου».

Κοιτάζοντας στο μέλλον, ο Christopher ελπίζει να χάσει “λίγο περισσότερο” βάρος και να συνεχίσει την προπόνησή του. Σε άλλους που στοχεύουν στην απώλεια βάρους, είπε:

«Μην αφήνετε μια κακή μέρα να χαλάσει μια εβδομάδα και αν μπορείτε προσπαθήστε να αυξήσετε λίγο την άσκησή σας – οτιδήποτε περισσότερο από αυτό που κάνετε τώρα θα σας βοηθήσει σίγουρα».

Έχασε 34 κιλά κόβοντας ένα πράγμα από τη διατροφή της – «Είδα άμεσα αποτελέσματα», αποκαλύπτει 35χρονη

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ