Εντυπωσιακό θέαμα: Ο «κομήτης του αιώνα» ορατός και στον ελληνικό ουρανό – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ένα εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο μπόρεσαν να δουν απόψε όσοι βρέθηκαν σε ανοικτό πεδίο. Κοιτώντας τον ουρανό, μετά τις 19:30 είχαν τη δυνατότητα να δουν τον κομήτη που έγινε ορατός και στην Ελλάδα.

Πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να απομακρυνθούν από τα φώτα της πόλης και να δουν το φαινόμενο.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από την Θεσσαλονίκη

ΚΟΜΗΤΗΣ

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ουράνιο αυτό αντικείμενο που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2023, έκανε το ντεμπούτο του στο εσωτερικό ηλιακό μας σύστημα σε μια εξαιρετικά ελλειπτική τροχιά, σηματοδοτώντας την πρώτη τεκμηριωμένη εμφάνισή του στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο κομήτης εντοπίστηκε από παρατηρητές του κινεζικού αστεροσκοπείου Tsuchinshan, ή αλλιώς «Μωβ Βουνό», και ενός τηλεσκοπίου ATLAS (Asteroid Terrestrial-impact Last Alert System) στη Νότια Αφρική, με την επίσημη ονομασία του να τιμά και τα δύο αστεροσκοπεία.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ο συγκεκριμένος κομήτης επισκέπτεται το εσωτερικό ηλιακό σύστημα κάθε 80.000 χρόνια. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι είναι ο δεύτερος φωτεινότερος κομήτης που κατέγραψαν με τη βοήθεια του Παρατηρητηρίου Ήλιου και Ηλιόσφαιρας (SOHO) από την εκτόξευσή του το 1995, μετά τον κομήτη McNaught το 2007.

Δείτε σχετικό βίντεο

 

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ