ΑΝΤ1: Το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από την ανάληψη της ευθύνης του Λιάγκα

Την ευθύνη για το ατυχές “ρεπορτάζ” για το πολυτελές σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ που προβλήθηκε από την εκπομπή του “Το Πρωινό” ανέλαβε ο Γιώργος Λιάγκας το μεσημέρι μετά από τη δημόσια κατακραυγή που υπέστη ο δημοσιογράφος μέσω των social media όχι μόνο από τους γνωστούς άγνωστους κουκουλοφόρους του διαδικτύου αλλά από τους γνωστούς δημοσιογράφους και εκπροσώπους της σόουμπιζ  που εξέφρασαν δημοσίως την κατακραυγή τους για όσα είδαν λίγο νωρίτερα τον τηλεοπτικό αέρα.

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής έκανε ένα στορι στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram παραδεχόμενος το λάθος του και αναλαμβάνοντας πλήρως, όπως έγραψε, την ευθύνη.

«Μπροστά στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, συντριβόμαστε όλοι. Οι υπερβολικές αναλύσεις του ρεπορτάζ, για στοιχεία που αφορούσαν το σπίτι ήταν τελείως περιττές. Αντιλαμβάνομαι το λάθος, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη και κατανοώ απόλυτα τις αντιδράσεις», έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας.

Το άγνωστο παρασκήνιο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ακολούθησε σωρία μηνυμάτων διαμαρτυρίας προς τον σταθμό με αποτέλεσμα να ακολουθήσει τηλεφώνημα από το κανάλι προς τον Γιώργο Λιάγκα ζητώντας του εξηγήσεις για όσα είδαν το πρωί τον τηλεοπτικό αέρα. Μάλιστα, ήταν τόσο έντονη η ενόχληση του στελέχους που ο παρουσιαστής αναγνώρισε αμέσως το λάθος του και υποσχέθηκε να ανακαλέσει άμεσα μέσω τον social media, ενώ επιφυλάχθηκε να ζητήσει συγγνώμη μέσα από την εκπομπή του καθώς θα επανέλθει στο θέμα σήμερα για να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις στους τηλεθεατές και όχι μόνο. Και λέω όχι μόνο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται βέβαιο πως η εν λόγω υπόθεση προκειται να απασχολήσει εξονυχιστικά τις επόμενες μέρες και το ΕΣΡ και σε σύντομο χρονικό διάστημα το κανάλι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Αλλωστε, ο Γιώργος Λιάγκας είναι γνώριμος της ανεξάρτητης αρχής και για πολλές κρίσιμες υποθέσεις για κοινωνικά θέματα έχει βρεθεί υπόλογος.

Για την ιστορία, πάντως, το τελευταίο μεγάλο πρόστιμο που είχε λάβει το κανάλι με αφορμή τα όσα είχε πει ο Γιώργος Λιάγκας και η εκπομπή “Το πρωινό” για την 12χρονη από τον Κολωνό είναι 190.000 ευρώ και το πρόστιμο επιβλήθηκε πέρσι τον Φεβρουάριο.

Αντίδραση Αλαφούζου

Η κάλυψη του θέματος του θανάτου του Μπάλντοκ από την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα φαίνεται πως δεν άφησε ανεπηρέαστη την ΠΑΕ Παναθηναϊκός που άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση αφήνοντας αιχμές με συγκεκριμένους αποδέκτες καλώντας τα ΜΜΕ να σεβαστούν την επιθυμία της οικογένειας του και να μην χρειαστεί να κινηθούν νομικά για την προστασία της μνήμης του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου στο site του Παναθηναϊκού: “Σύσσωμη η παναθηναϊκή οικογένεια μαζί με την οικογένεια του δικού μας George, βιώνουμε στιγμές βαρύτατου πένθους. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό και να σταθούμε στο πλευρό των οικείων του. Η ΠΑΕ και εγώ προσωπικά απευθύνουμε έκκληση στα ΜΜΕ να εισακούσουν την επιθυμία της οικογένειας και να δείξουν τον δέοντα σεβασμό. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να κινηθούμε νομικά για την προστασία της μνήμης του George”.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ