Κέρκυρα: Συγκλονίζει η μαρτυρία 27χρονης γυναίκας – «Η μητέρα μου έφερνε άνδρες να με βιάσουν από τα 12 μου» – ΒΙΝΤΕΟ

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας η υπόθεση μητέρας που εξέδιδε την 12χρονη κόρη της.

Σύμφωνα με το MEGA, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κέρκυρας παραπέμπεται στο Εφετείο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κέρκυρας η μητέρα της κοπέλας για να  δικαστεί με τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε βιασμό κατ’ εξακολούθηση και μαστροπεία ανηλίκου μικρότερου των 15 ετών.

Σημαδεμένη ψυχή

Πρόκειται για μια ειδεχθή υπόθεση βιασμού και μαστροπείας, έτσι όπως την περιγράφει η 27χρονη σήμερα γυναίκα της οποίας η ζωή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχει κυριολεκτικά διαλυθεί. Είναι άστεγη, ενώ παρακολουθείται από ψυχολόγο. Έζησε βιασμούς, ψυχολογική κακοποίηση, ξυλοδαρμούς, παραμέληση. Ο εφιάλτης των παιδικών της χρόνων φέρεται να έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την ψυχή της.

Η ίδια μίλησε κοιτώντας την κάμερα… Πήγε στις αστυνομικές αρχές κι έκανε μια συγκλονιστική καταγγελία. Είπε ότι η μητέρα της την εξέδιδε από την πολύ παιδική της ηλικία σε άνδρες που επισκέπτονταν το σπίτι τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η υπόθεση διερευνήθηκε και πλέον η μητέρα της κοπέλας παραπέμπεται σε δίκη με βαρύτατες κατηγορίες.

Η νεαρή γυναίκα βρήκε το θάρρος να περιγράψει τα όσα εφιαλτικά έζησε στην παιδική της ηλικία, εξωθούμενη στην πορνεία από τα 12 έως τα 15 της από την ίδια της τη μητέρα.

«Όταν ήμουν 12 χρονών, η μητέρα μου έφερνε άνδρες στο σπίτι, με βιάζανε για 50 και 100 ευρώ. Όταν αρνούμουν, με πότιζε ούζο και με χτύπαγε. Γινόταν καθημερινά με συγκεκριμένους άνδρες που ήταν γνωστοί της και τους έφερνε στο σπίτι. Η μητέρα μου έπαιρνε τα χρήματα».

Το χρονικό της φρίκης

Η μητέρα της θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αντιμετωπίζοντας κακουργηματική δίωξη. Όσα κατέθεσε η 27χρονη ήταν τόσο ανατριχιαστικά που οδήγησαν την υπόθεση στα δικαστήρια. Η μητέρα της την ωθούσε στην πορνεία. Για να την εξαναγκάσει την χτυπούσε ή τη μεθούσε με ούζο, προκειμένου να τη βιάζουν χωρίς να είναι σε θέση να φέρει αντίσταση. Δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσοι ήταν. Θυμάται, όμως, με βεβαιότητα τουλάχιστον έξι ονόματα. Ο κάθε ένας πλήρωνε από 50 ή 100 ευρώ τη φορά, χρήματα που καρπωνόταν η μητέρα της. Είτε έρχονταν στο σπίτι τους είτε πήγαινε εκεί η καταγγέλλουσα στα δικά τους, ακατάλληλες ώρες.

Η καταγγέλλουσα ζούσε υπό το καθεστώς της ανέχειας και παραμέλησης. Είχε εγκαταλείψει το σχολείο έχοντας φοιτήσει μόνο στο δημοτικό και αντιμετώπιζε προβλήματα υστέρησης στην ψυχοσυναισθηματική της ανάπτυξη. Δεν έλαβε την απαιτούμενη φροντίδα όπως θα έπρεπε από το στενό οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ οι γονείς της αρνήθηκαν την οποιαδήποτε βοήθεια από αρμόδιες υπηρεσίες που τους προσφέρθηκε.

Όπως λέει η ίδια την έσωσαν οι γείτονες που έκαναν καταγγελία και απομακρύνθηκε από τη μητέρα. 15 χρόνια έζησε σε ίδρυμα. «Αντί να παίζω με κούκλες, η μητέρα μου έφερνε άνδρες στο σπίτι. Ακόμα τα θυμάμαι και φοβάμαι πολύ», δηλώνει χαρακτηριστικά η νεαρή γυναίκα.

Αρνείται τα πάντα η μητέρα

Από την πλευρά της, η μητέρα της αρνείται τα πάντα υποστηρίζοντας ότι όλα είναι ψέματα. «Αρνούμαι τα πάντα. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια. Οι άνδρες που μας επισκέπτονταν ήταν φίλοι του συντρόφου μου και πατέρα της κόρης μας κι έρχονταν για να τον πείσουν να πάρει φάρμακά του, γιατί ήταν καρκινοπαθής και δεν τα δεχόταν από εμένα. Το παιδί μου έκανε αυτές τις καταγγελίες ως αντίδραση στο πρόσωπό μου για τον θάνατο του πατέρα της», υποστηρίζει.

Τα χρόνια που πέρασαν δεν ήταν ρόδινα για τη νεαρή γυναίκα. Υπήρξε άστεγη, έμεινε σε ορφανοτροφεία, πήγαινε όπου την πήγαιναν…  «Με πήγανε σε ορφανοτροφείο στην Αθήνα, το σχολείο το είχα εγκαταλείψει μετά από πιέσεις της μητέρας μου», λέει.

Παρά το ότι κάποια στιγμή η κοπέλα τα πήρε όλα πίσω υπό τις απειλές της μητέρας της, οι ανακριτικές αρχές δεν πείστηκαν και θεώρησαν ότι οι αρχικές της καταθέσεις ήταν εκείνες που περιέγραφαν τη φρίκη που είχε ζήσει, όταν ήταν ακόμα παιδί.

Δείτε σχετικό βίντεο

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ