H γρήγορη απώλεια 125 κιλών οδήγησε σε μια ανεπιθύμητη παρενέργεια – «Μου λένε ότι έκανα επέμβαση αλλαγής φύλου»

Ένας άνδρας από το Οχάιο που έχασε 125 κιλά βίωσε μια απροσδόκητη παρενέργεια. Μετά την απώλεια βάρους τον μπέρδεψαν με γυναίκα. Ο 23χρονος Joshua Hart έχει περίσσεια δέρματος στο σώμα του, αφότου αδυνάτισε μέσα σε ένα χρόνο.

Η μεγάλη απώλεια βάρους και η ανεπιθύμητη παρενέργεια

Ο Hart υπέστη μια δραστική μεταμόρφωση σε περίπου ένα χρόνο. Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση απώλειας βάρους για να συρρικνωθεί το μέγεθος του στομάχου του, κάτι που οι μελέτες έχουν δείξει ότι είναι πιο αποτελεσματικό από τα φάρμακα που λαμβάνονται κατά της παχυσαρκίας, όπως το Wegovy και το Ozempic για τη μακροπρόθεσμη διατήρηση του βάρους. Η χειρουργική επέμβαση του άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο και βρήκε ανακούφιση από το έντονο άγχος και το ψυχικό τραύμα που βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του από bullying.

Κατά την απότομη απώλεια βάρους το δέρμα δεν μπορεί να συρρικνωθεί στον ίδιο ρυθμό με τα λιποκύτταρα. Έτσι παραμένει στο σώμα δέρμα που έχει χαλαρώσει και μπορεί να εξαλειφθεί μόνο μέσω χειρουργικής επέμβασης ή θεραπείας με λέιζερ. Αρχικά, Hart δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι πολλοί τον μπέρδεψαν με γυναίκα ή τρανσέξουαλ λόγω του υπερβολικού λίπους γύρω από το στήθος, αλλά αυτό έχει επηρεάσει την αυτοεκτίμησή του και την αυτοπεποίθησή του ως νέος γονέας.

«Πάντα είχα μακριά μαλλιά, ποτέ δεν είχα κοντά μαλλιά. Πάντα με έλεγαν κορίτσι, και ποτέ δεν με επηρέαζε όταν ήμουν παχύσαρκος, και νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι έμοιαζα με κορίτσι. Όμως, σε αυτή τη φάση, είναι σχεδόν προσβλητικό όταν οι άνθρωποι μου λένε πώς πήρα τεστοστερόνη ή έκανα επέμβαση αλλαγής φύλου», είπε ο Hart.

@j0shuahart #fyp #fypage #foryoupage #weightloss #rny #weightlosstransformation #viral ♬ оригинальный звук – monyaxa

Ο εκφοβισμός στην παιδική ηλικία και τα ανεπιθύμητα σχόλια μετά την μεγάλη απώλεια βάρους

Μετά την απώλεια βάρους δεν σταμάτησαν να αποκαλούν τον Hart γυναίκα. Όπως είπε ο ίδιος, αυτό είναι προσβλητικό και του θυμίζει την παιδική του ηλικία που αντιμετώπιζε άγχος και εκφοβισμό. «Οι άνθρωποι μπορούν να δουν πολύ καθαρά ότι δεν είμαι κορίτσι», τονίζει ο ίδιος.

Μεγαλώνοντας, ο συνεχής εκφοβισμός του προκαλούσε τόσο μεγάλο άγχος που παράτησε το σχολείο, μια κίνηση για την οποία μετανιώνει πλέον βαθιά. Κάποια στιγμή, όταν το βάρος του είχε φτάσει τα 193 κιλά, και ήταν πολύ πεσμένος ψυχολογικά, ένα πλήρες γεύμα δεν ήταν αρκετό για να τον χορτάσει. «Ήμουν πολύ δυσαρεστημένος που ήμουν υπέρβαρος. Ήμουν πολύ ανασφαλής και είχα κοινωνικό άγχος. Δεν έβγαινα ποτέ έξω. Στο γυμνάσιο απομονώθηκα και δεν επέτρεπα στον εαυτό μου να κάνω φίλους», εξομολογείται ο Hart.

Η ζωή του Hart μετά την απώλεια βάρους

Από τότε που έχασε σχεδόν 136 κιλά, ο Hart χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενθαρρύνει τους χρήστες του διαδικτύου που αγωνίζονται να χάσουν βάρος. Παράλληλα μοιράζεται συμβουλές για τους νέους που χάνουν κιλά προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία τους.

Ωστόσο, ο Hart ελπίζει να υποβληθεί σε κοιλιοπλαστική για να εξαφανίσει το περίσσιο δέρμα γύρω από την κοιλιά και το στήθος του, μια διαδικασία που κοστίζει 15.000 δολάρια. Ακόμη και μετά την επέμβαση, θα εξακολουθούσε να έχει χαλαρό δέρμα στα χέρια του.

Η περίσσεια δέρματος μπορεί να προσθέσει ανεπιθύμητα κιλά στη ζυγαριά, κάτι που θα μπορούσε να είναι αποθαρρυντικό για άτομα που προσπαθούν να χάσουν το περιττό βάρος. Άτομα που κατάφεραν να χάσουν από 31 έως 45 κιλά ή περισσότερα έχουν μιλήσει για τις επεμβάσεις στις οποίες οι γιατροί αφαιρούν 2 έως και 9 κιλά περίσσειας δέρματος.

@j0shuahart @BoyDad #foryou #Viral #fyp #rnygastricbypass #looseskin #weightloss ♬ original sound – Jamison



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ