Σεφ που έχασε 19 κιλά και κατάφερε να διατηρήσει σταθερό το βάρος του αποκαλύπτει: «Αυτές είναι οι 2 τροφές που καταναλώνω καθημερινά»

Ο Βρετανός σεφ και παρουσιαστής James Martin, γνωστός για την εκπομπή του στο ITV “James Martin’s Saturday Morning”, μοιράστηκε τα μυστικά που τον βοήθησαν στην απώλεια βάρους. Ο Martin, ο οποίος λατρεύει το μαγείρεμα με βούτυρο, αποκάλυψε τις 2 τροφές που καταναλώνει καθημερινά για να διατηρήσει σταθερό το βάρος του μετά την απώλεια 19 κιλών.

Ο James Martin μοιράζεται τη διατροφή που τον βοήθησε να χάσει βάρος

Ο Martin επιβεβαίωσε ότι η νέα του υγιεινή προσέγγιση οφείλεται εν μέρει στην αγάπη του για τους αγώνες αυτοκινήτων. Όπως αναφέρει ο ίδιος, δεν μπορούσε να απολαύσει την οδήγηση με τον ίδιο τρόπο πριν χάσει βάρος.

Μιλώντας στο podcast Spooning with Mark Wogan, ο Martin ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν 2 απλά τρόφιμα που καταναλώνει για να διατηρηθεί σε φόρμα: «Έχω αποφασίσει ότι ίσως πρέπει να μείνω μακριά από αυτά (σηκώνοντας μια μπάρα Twix) και παρόμοια πράγματα και να καταναλώσω ψάρι – και αυτό έχει λειτουργήσει». Επίσης, πρόσθεσε ότι η διατροφή του αποτελείται τώρα από 80% ψάρι, το οποίο μαγειρεύει με βούτυρο.

Ο γνωστός σεφ εξήγησε στη συνέχεια πώς η αγάπη του για το βούτυρο τον ενέπνευσε να γράψει ένα από τα πιο πρόσφατα βιβλία μαγειρικής του, “Butter: Comforting, Delicious, Versatile – Over 130 Recipes Celebrating Butter”.

Ο James πιστεύει ότι η αγάπη του για το γαλακτοκομικό προϊόν προέρχεται από την παιδική του ηλικία. «Είμαι παιδί αγροτών, μου αρέσει το απλό φαγητό και αγαπώ τα ποιοτικά υλικά. Μου αρέσει το απλό μαγείρεμα, αλλά και το να αναδεικνύω τη γεύση των υλικών είναι πιο σημαντικό από οτιδήποτε άλλο».

Το πρόβλημα υγείας και η απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους του James Martin συνδέεται με ένα πρόσφατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Πέρυσι, ο James αποκάλυψε στους ακόλουθούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι υποβάλλεται σε συνεχή θεραπεία για καρκίνο του προσώπου από το 2018.

Παρά τις αλλαγές στη διατροφή του για να χάσει βάρος, επιμένει ότι δεν ασκείται τακτικά. «Δεν πηγαίνω στο γυμναστήριο, (η απώλεια βάρους) οφείλεται στο ότι μπορώ να μπαινοβγαίνω στο αυτοκίνητο», ανέφερε ο γνωστός σεφ.

Αφού εκπαιδεύτηκε ως σεφ στη Γαλλία και εργάστηκε σε εστιατόρια σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ο James ξεκίνησε την τηλεοπτική του καριέρα εμφανιζόμενος στο “James Martin: Yorkshire’s Finest”. Από τότε, η καριέρα του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, με μια σειρά από βιβλία μαγειρικής και τηλεοπτικές εκπομπές.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ