«Ήμουν υπέρβαρη σε όλη μου τη ζωή και με αυτές τις αλλαγές έχασα 91 κιλά» – Όσα αποκαλύπτει μητέρα για την απώλεια βάρους

Η 42χρονη Jennifer Brown, έχοντας πετύχει μια μεγάλη απώλεια βάρους, θυμάται έντονα την εποχή που ήταν υπέρβαρο παιδί και δεν μπορούσε να περάσει το τεστ φυσικής κατάστασης, το οποίο απαιτούσε να τρέξει ένα μίλι σε 15 λεπτά στο δημοτικό σχολείο. «Θυμάμαι να είμαι ένα παιδί που περπατούσε με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής επειδή συνέχεια έλεγα, “Δεν μπορώ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Ξέρω ότι δεν μπορώ να τρέξω ένα μίλι σε 15 λεπτά όπως πρέπει. Και έτσι δεν θα προσπαθήσω”».

Ο τρόπος ζωής που οδήγησε σε αύξηση βάρους και η ανάγκη για αλλαγή

Αυτή τη στάση ακολούθησε η Brown, η οποία ζει στην Αϊόβα, στην ενήλικη ζωή της, όπου ένας κύκλος υπερφαγίας και ανθυγιεινών διατροφικών συνηθειών, σε συνδυασμό με έναν καθιστικό τρόπο ζωής, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σταδιακά το βάρος της, μέχρι που, στα 37, έφτασε τα 158 κιλά.

Ως μητέρα δύο παιδιών, η Brown αναγνώρισε την ανάγκη για αλλαγή και την επιθυμία να δοκιμάσει. «Συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ενδιαφέρομαι πραγματικά για την υγεία μου», λέει. «Έφτασα σε ένα σημείο όπου σκέφτηκα, “Εντάξει, είμαι στο μεγαλύτερο βάρος μου. Πρέπει να κάνω κάτι διαφορετικό”».

Πώς η Brown κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά

Το ταξίδι της για την απώλεια βάρους και την βελτίωση της υγείας της, ξεκίνησε με μια απλή συνήθεια, απλά βγάζοντας βόλτα το σκύλο της και περπατώντας. Ο ήλιος και ο καθαρός αέρος την έκαναν να αισθάνεται καλά. Η Brown συνέχισε να αναζητά έναν νέο τρόπο ζωής. Έτσι εκτός από το περπάτημα, άλλαξε τη διατροφή της καταναλώνοντας περισσότερο νερό και περιορίζοντας το αλκοόλ. Σε τρία χρόνια, έχασε 45 κιλά.

Προσπαθώντας να συνεχίσει την προσπάθεια της για την απώλεια βάρους της, η Brown αντιστάθηκε στην βοήθεια. «Λέω στον εαυτό μου όλο αυτό το διάστημα: “Μπορώ να το κάνω. Έχω καταβάλει την προσπάθεια και το έχω κάνει”. Όμως, πέρασα οκτώ μήνες και τίποτα δεν συνέβαινε». Η Brown, μαζί με τον γιατρό της, αποφάσισε να συμπληρώσει τη διατροφή και το πρόγραμμα άσκησής της με το φάρμακο απώλειας βάρους Mounjaro. Μέσα στο χρόνο, έχασε επιπλέον 40 κιλά.

Ενθουσιασμένη από όσα κέρδισε μέσα από την απώλεια βάρους, η Brown έθεσε έναν νέο στόχο. «Ξεκίνησα την πρόκληση του ενός μιλίου την ημέρα για τον εαυτό μου. Σκεφτόμουν, “ΟΚ, για 30 ημέρες, θα τρέχω ένα μίλι, όσο χρόνο κι αν χρειαστεί”». Παρότι στην αρχή ένιωθε «σαν να ήθελε να πεθάνει», η Brown συνέχισε και μέχρι το τέλος του πρώτου μήνα, είχε πετύχει τον υπερήφανο ρυθμό των 14 λεπτών το μίλι. «Το έκανα αυτό στα 40 μου, όταν δεν μπορούσα να το κάνω στα 8 ή 9 ή 10. Έτσι, ήταν σαν να λέω, “ΟΚ, αυτό είναι καταπληκτικό”». Συνολικά έχασε 91 κιλά.

Η ζωή της Brown μετά την απώλεια βάρους

Η δέσμευσή της για ένα μήνα έχει μετατραπεί σε σταθερή συνήθεια. Αναγκασμένη να μένει σε εσωτερικούς χώρους λόγω του χειμώνα στην Αϊόβα, η Brown τρέχει τώρα σε ένα Peloton, όπου όπου κάνει προπονήσεις 110 εβδομάδων.

Η Brown θα γιορτάσει τα 43α γενέθλιά της τρέχοντας έναν μαραθώνιο και το επόμενο καλοκαίρι θα συμμετάσχει στο Relay Iowa, έναν αγώνα σκυταλοδρομίας 339 μιλίων σε όλη την πολιτεία του Hawkeye.

Η Brown έχει επίσης αρχίσει να τεκμηριώνει τη δέσμευσή της, δημοσιεύοντας τακτικά βίντεο στο TikTok ως @thisiowamom. «Με τον χρόνο, προφανώς το σώμα μου άλλαξε και έγινα πιο γρήγορη, καλύτερη, πιο δυνατή και απλά συνέχισα να μοιράζομαι αυτή την εμπειρία».

Τα εντυπωσιακά βίντεο της Brown της έχουν κερδίσει διάσημους θαυμαστές, όπως ο Ludacris, η Octavia Spencer, η Jennifer Garner και η Gretchen Rossi, ενώ εμπνέουν άλλους να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι βελτίωσης της φυσικής κατάστασης. «Έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου απλά αισθάνομαι υποχρεωμένη να συνεχίσω να μοιράζομαι την εμπειρία μου. Γιατί έχει γίνει πάθος μου να βοηθάω τους άλλους με το να μοιράζομαι το περιεχόμενό μου».

@thisiowamom If you ever learn anything from me, its to never ever ever limit yourself. You are made to do big things. You can achieve hard. You are capable. #motivation #runner #viral #progressnotperfection #change ♬ look after you – lyriq



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ