1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας – 13 έως 18 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Χορού

Έναρξη του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας αύριο, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Το Φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις, θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024.

Έξι μέρες, αφιερωμένες στο παιδικό βιβλίο, γεμάτες με βιβλία  και δράσεις στις οποίες πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν τα παιδιά, θεατροπαιχνίδια, βιβλιοπαρουσιάσεις, ομιλίες, εικαστικά εργαστήρια, χοροθέατρο, ανάγνωση βιβλίων, και βιωματικά εργαστήρια από εκπαιδευτικούς.

Συνδιοργανωτές είναι: η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας-Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, και η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, και συνεργαζόμενοι φορείς η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η Filmhouse Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Από το 1ο Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας δεν θα μπορούσαν να λείπουν Βιβλιοπωλεία της πόλης, ενώ εθελοντές θα προσφέρουν την πολύτιμη συνδρομή τους, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Χορηγοί: Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ)-MESSINIA FORUM, Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου Καλαμάτας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ