Ύπνος: 4 συνήθειες που πρέπει να κόψετε αν θέλετε να ξυπνάτε πιο νωρίς το πρωί

Για να γίνει κάποιος πρωινός τύπος και να ξυπνάει πιο νωρίς καθημερινά δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Όμως, ορισμένες αλλαγές στην πρωινή σας ρουτίνα θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Η συγγραφέας Sarah-Louise Kelly ομολογεί: «Είμαι 34 ετών και εξακολουθώ να μισώ το πρωινό ξύπνημα, όπως όταν ήμουν έφηβη. Δεν μπορούσα ποτέ να τα συνηθίσω. Δεν είναι ότι γκρινιάζω το πρωί, δεν έχω κούπες με το σλόγκαν “μη μου μιλάς πριν από τον καφέ” ή κάτι τέτοιο. Δεν δαγκώνω, το υπόσχομαι. Απλά… νυστάζω.

Σε αυτό το σημείο, τα είχα παρατήσει, για να είμαι ειλικρινής. Κάποιοι άνθρωποι είναι πρωινοί, κάποιοι προτιμούν τη βραδινή γαλήνη. Είμαστε όλοι φτιαγμένοι διαφορετικά, σωστά; Ναι, αλλά, σύμφωνα με τη Dr. Michele Leno, μια αδειοδοτημένη ψυχολόγο, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που πιθανώς κάνουν τα πρωινά χειρότερα για εμένα και ανθρώπους σαν εμένα».

Οι 4 συνήθειες που πρέπει να σταματήσετε για να ξυπνάτε πιο νωρίς το πρωί

  • Σταματήστε να σκέφτεστε την προηγούμενη μέρα
  • Αποφύγετε ένα δυνατό και ενοχλητικό ξυπνητήρι
  • Μην επικεντρώνετε το μυαλό σας στην επίλυση προβλημάτων
  • Μην ασχολείστε με το κινητό σας

Σταματήστε να σκέφτεστε τι πήγε στραβά την προηγούμενη μέρα

Εάν συχνά ξυπνάτε και σκέφτεστε τι πήγε στραβά την προηγούμενη μέρα, η Dr. Leno λέει ότι πρέπει να αντισταθείτε στην επιθυμία να επιμείνετε σε αυτό. Μιλώντας στην New York Post, παραδέχτηκε ότι παλεύει με αυτό και είπε: «Αυτό είναι πολύ, πολύ δύσκολο. Όποιο κι αν είναι, καταναλωνόμαστε από αυτό». Συνέστησε όταν εμφανιστούν αυτές οι σκέψεις το πρωί, να προσπαθήσετε να τις αλλάξετε αμέσως.

Αποφύγετε ένα δυνατό και ενοχλητικό ξυπνητήρι

«Γέλασα δυνατά όταν είδα αυτό γιατί ναι, φυσικά! Ήδη μισώ τα πρωινά, γιατί ένα ξυπνητήρι που χτυπάει στα κουρασμένα αυτιά μου θα βοηθήσει σε κάτι;», λέει η Sarah-Louise Kelly. Η Dr. Leno εξηγεί: «Αυτός ο δυνατός ήχος που σας ξυπνάει μπορεί να προκαλέσει πολύ άγχος… Βρείτε τι είναι πιο καταπραϋντικό. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μας προκαλούν άγχος στον κόσμο».

Μη ξεκινάτε την ημέρα σας με προβλήματα ή ελέγχοντας το κινητό σας

Είτε πρόκειται να καταλάβετε κάτι που πήγε στραβά το προηγούμενο βράδυ είτε να κάνετε σχέδια για το επόμενο βράδυ, η επίλυση προβλημάτων το πρωί είναι συνταγή για καταστροφή. Αφήστε τον εαυτό σας να βυθιστεί στην ημέρα για λίγο πριν βάλετε το μυαλό σας σε δράση. Όλοι το γνωρίζουμε και το έχουμε κάνει.

Μιλώντας στο HuffPost UK, ο Βρετανός ψυχολόγος και ειδικός ευεξίας Lee Chambers είπε ότι όταν ξεκινάτε την ημέρα σας στο τηλέφωνό σας: «Ελέγχοντας αιτήματα, ειδήσεις και κοινωνικά μέσα των άλλων, είναι κάτι που μπορεί να σας κάνει αντιδραστικούς αντί για δημιουργικούς».

Ένας υγιεινός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Σύμφωνα με την Bupa Global Health, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα νιώσετε λίγο καλύτερα το πρωί:

  • Ξυπνήστε την ίδια ώρα κάθε μέρα
  • Ανοίξτε τις κουρτίνες το πρωί για να αφήσετε το φυσικό φως να μπει
  • Ασκηθείτε το πρωί
  • Αποφύγετε τις οθόνες
  • Πιείτε νερό
  • Διατηρήστε σταθερή την ρουτίνα σας όταν ταξιδεύετε

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ