Σάμος: Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της 65χρονης Ολλανδής που εξαφανίστηκε – «Αν ήταν στο μονοπάτι, θα την είχαμε βρει»

Ώρες αγωνίας βιώνει η οικογένεια της 65χρονης Μπριζίτ, από την Ολλανδία, τα ίχνη της οποίας εξαφανίστηκαν το πρωί της Πέμπτης (22/08), στο νησί της Σάμου, όταν και πήγε για πεζοπορία περιμετρικά του Ευπαλινείου Ορύγματος.

Του Αργύρη Ηλιάδη

Η γυναίκα ενημέρωσε τηλεφωνικά μια φίλη της για την διαδρομή που επρόκειτο να ακολουθήσει, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Πυθαγόρειο, όπου διέμενε σε ξενοδοχείο. Από τότε, όμως, δεν έχει δώσει κανένα σημάδι ζωής, ενώ το κινητό της παραμένει απενεργοποιημένο.

Ακολούθως, η φίλη της ενημέρωσε τις Αρχές το απόγευμα της ίδιας μέρας για την εξαφάνιση, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική για τον εντοπισμό της.

«Αν ήταν στο μονοπάτι, θα την είχαμε βρει»

Ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας Διάσωσης Σάμου, Δημήτρης Καλατζής, μετέφερε στο enikos.gr, ότι αν η 65χρονη βρισκόταν στο μονοπάτι που φέρεται να ακολούθησε, περιμετρικά του Ευπαλινείου, θα είχε εντοπιστεί.

«Μαζί με την ομάδα μου έχουμε ψάξει 3 φορές στο μονοπάτι με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Είμαι πεπεισμένος ότι αν ήταν εκεί, θα την είχαμε εντοπίσει. Το μονοπάτι διασχίζεται εύκολα, παρά μόνο σε 2-3 μέρη υπάρχει μια μεγαλύτερη δυσκολία, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Το θέμα είναι ότι, το βουνό είναι “γυμνό”, δεν υπάρχει σκιά», είπε αρχικά ο κ. Καλατζής.

Οι έρευνες πλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επικεντρωθούν εκτός του μονοπατιού, εκεί όπου το έδαφος είναι σαθρό με βράχια και θάμνους. Πάντως, σε κανένα σημείο, τόσο το μονοπάτι όσο και η υπόλοιπη περιοχή δεν βρέχονται από θάλασσα.

«Δεν είχε προβλήματα υγείας»

Η 65χρονη Μπριζίτ, σύμφωνα με όσα έχει μεταφέρει η κόρη της στον κ. Καλατζή, δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας και δεν λαμβάνει κάποια φαρμακευτική αγωγή. «Η γυναίκα, από όσα μου είπαν, δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας. Η ίδια δεν πήγε καλά προετοιμασμένη για πεζοπορία, αφού φορούσε και σανδάλια, ενώ είχε πάρει μαζί της ένα μικρό κολατσιό», πρόσθεσε ο κ. Καλατζής.

Επιπλέον, η γυναίκα αγαπούσε ιδιαίτερα την πεζοπορία, αφού στην χώρα της συνήθιζε να πηγαίνει συχνά. «Γνωρίζω ότι στην Ολλανδία πήγαινε για πεζοπορία. Αλλά στην Ελλάδα το ανάγλυφο είναι διαφορετικό και οι καιρικές συνθήκες το καλοκαίρι ακραίες».

Στην έρευνα εντοπισμού συμμετέχει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, αλλά και drone της Πυροσβεστικής.

Η έκκληση της κόρης

Η Malou Miedema, κόρη της 65χρονης, κάνει έκκληση μέσω των κοινωνικών δικτύων, σε όσους μπορούν να βοηθήσουν στις έρευνες, καθώς η ίδια «βρίσκεται στην Ολλανδία και προσπαθεί από εκεί να κανονίσει ό,τι μπορεί».

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, «καταλαβαίνω ότι ήδη πολλοί άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να την αναζητήσουν, κάτι που είναι πολύ καλό σε αυτήν την αγχωτική περίοδο, ειδικά επειδή βρίσκομαι στην Ολλανδία και προσπαθώ από εδώ να κανονίσω ό,τι μπορώ. Υπάρχει κάποιος σε αυτήν την ομάδα που μπορώ να κινητοποιήσω για να φτιάξει μερικά αντίγραφα αυτής της αφίσας και να τα κρεμάσει σε ξενοδοχεία και σούπερ μάρκετ; Κάθε συμβολή για να βρεθεί η μητέρα μου θα εκτιμηθεί πάρα πολύ. Εξαφανίστηκε από χθες κατά τη διάρκεια της βόλτας της και είχε χάσει το τηλέφωνό της στη διαδρομή…».

Την δημοσίευση της συνόδευσε με μία φωτογραφία, όπου και αναγράφει τα χαρακτηριστικά της 65χρονης, καθώς και το μέρος όπου εξαφανίστηκε.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ