Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» λέει ο πατέρας της 8χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Εξηγήσεις για τον θάνατο της κόρης του που έχασε τη ζωή της από πνιγμό σε πισίνα κατασκήνωσης της Χαλκιδικής, ζητάει ο πατέρας της 8χρονης.

«Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη, δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», δηλώνει ο πατέρας της 8χρονης.

«Πώς να το διαχειριστείς αυτό που έγινε», λέει, μιλώντας στον Alpha, ο παππούς του αδικοχαμένου παιδιού, ο οποίος αναφέρθηκε και στην επικοινωνία που είχε με την 19χρονη ομαδάρχη μετά το περιστατικό: «Έκλαιγε όταν μου τα έλεγε, ακατάληπτα… Μου είπε ότι τι παιδί το πήγαν στο κέντρο υγείας Κασσανδρείας, όπου και διασωληνώθηκε και οι γιατροί κάναν τα αδύνατα δυνατά οι άνθρωποι, πριν καταλήξει το παιδί», δήλωσε.

«Ήταν πολύ χαρούμενη»

Ιδιαίτερα χαρούμενο ήταν το μικρό κορίτσι όταν έφευγε για να πάει στην κατασκήνωση, καθώς θα έβλεπε ξανά τους φίλους της, λένε συγγενείς της οικογένειας. Από την πλευρά τους, γείτονες που γνώριζαν καλά την οικογένειά της, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έγινε: «Ήταν συμμαθήτρια με την κόρη μου… Τι να πω», δηλώνει ο πατέρας μια συμμαθήτριας της 8χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας ζήτησε πραγματογνωμοσύνη από τη Αστυνομία και τις αρμόδιες Αρχές για το αν η πισίνα που πνίγηκε η 8χρονη σε κατασκήνωση στη Χαλκιδική την Τρίτη (13/8) πληρούσε τις προϋποθέσεις ασφάλειας και φύλαξης. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το κορίτσι πέθανε από πνιγμό.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του παιδιού. Δυστυχώς, όμως, λίγο αργότερα εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα, με τις συνθήκες για τα ακριβή αίτια να ερευνώνται.

Το παιδάκι αρχικά μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, χωρίς τις αισθήσεις του. Από εκεί έγινε η διακομιδή προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Δείτε το σχετικό βίντεο

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ