Χίος: Λήξη συναγερμού για το άγνωστο αντικείμενο στην παραλία Αγία Φωτιά – Βάση ομπρέλας αποδείχθηκε η… «νάρκη»

Έληξε ουσιαστικά η κατάσταση αποκλεισμού της πολυσύχναστης παραλίας της Αγίας Φωτεινής (Αγία Φωτιά), στη Χίο, που επιβλήθηκε από το βράδυ της Δευτέρας (12/08), λόγω εντοπισμού αντικειμένου που παρέπεμπε σε νάρκη, καθώς σήμερα το πρωί αποδείχθηκε ότι το ύποπτο αντικείμενο ήταν… βάση ομπρέλας.

Η παραλία, είχε αποκλεισθεί και είχε τεθεί υπό φύλαξη από το λιμενικό, προκειμένου να ξεκινήσουν σήμερα οι διαδικασίες εξουδετέρωσης του υποτιθέμενου εκρηκτικού μηχανισμού.

Με το πρώτο φως της ημέρας, ωστόσο, διαπιστώθηκε από δύτη, που καταδύθηκε στο σημείο, ότι επρόκειτο για βάση ομπρέλας, η οποία – προφανώς – είχε εγκαταλειφθεί την περίοδο του χειμώνα στην παραλία, παρασύρθηκε από τα κύματα και βρέθηκε στον βυθό σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από την ακτή, όπου και εντοπίσθηκε αργά χθες (Δευτέρα) το απόγευμα. Δεν αποκλείεται δε να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες βάσεις σε άλλα σημεία της θάλασσας.

Αμέσως σήμανε συναγερμός, εφαρμόσθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και το λιμενικό για λόγους ασφαλείας των λουομένων και των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις της Αγίας Φωτιάς.

Πάντως, μέχρι το πρωί της Τρίτης, δεν επιβεβαιώνεται και επισήμως η λήξη του συναγερμού , δεδομένου – όπως διευκρινίσθηκε αρμοδίως στον astraparis.gr – ότι προς τούτο αναμένεται επίσημη έκθεση αυτοψίας, πιθανότατα με την συνεργασία και του πολεμικού ναυτικού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, βέβαια, ότι σήμερα το πρωί αφαιρέθηκαν οι κορδέλες που είχαν τοποθετηθεί στην παραλία περί τις 22:00 την Δευτέρα, οι αστυνομικοί που ήταν στην παραλία αποχώρησαν μετά την διαπίστωση του δύτη, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχουν λιμενικοί στο σημείο προς επιτήρηση ή φύλαξη της παραλίας.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ