Στα 78 της έχασε 38 κιλά κόβοντας μια απλή απόλαυση – «Είμαι ευτυχισμένη που κατάφερα να αντιστρέψω τον διαβήτη μου»

Μια γυναίκα 78 ετών από το Μπρίστολ αποκάλυψε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να χάσει 38 κιλά. Η ζωή της άλλαξε ριζικά απλώς κόβοντας μια απολαυστική συνήθεια από τη ζωή της.

Η Angela κατάφερε να χάσει βάρος κόβοντας μια συνήθεια

Η Angela Dimmer είχε φτάσει τα 108 κιλά, μετά το θάνατο του συζύγου της, John, το 2007. Τότε αποφάσισε ότι έπρεπε να κάνει μια αλλαγή. Αφού απολάμβανε μερικά ποτήρια κρασί τα βράδια, η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται, δυσκολευόταν να περπατήσει και τελικά διαγνώστηκε με διαβήτη.

Τώρα, σε ένα πιο υγιές βάρος 70 κιλών, έχει κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της χάρη σε μια νέα δίαιτα, στο πλαίσιο της οποίας έκοψε το κρασί και κατάφερε να αντιστρέψει τον διαβήτη της. «Πάντα ήμουν πιο γεμάτη, αλλά όταν έχασα τον σύζυγό μου, το βάρος μου συνέχισε να αυξάνεται. Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι δεν μπορούσα να περπατήσω. Είχα συνεχώς πόνο και δεν μπορούσα να σταθώ όρθια για πολύ. Κατέληξα να διαγνωστώ με διαβήτη», είπε η Angela.

«Μου άρεσε να πίνω. Το κόκκινο και το λευκό κρασί ήταν τα αγαπημένα μου. Έπινα περίπου τέσσερα μπουκάλια κρασί την εβδομάδα. Δεν έτρωγα ιδιαίτερα ανθυγιεινά φαγητά, αλλά κατανάλωνα μεγάλες μερίδες από τα αγαπημένα μου φαγητά, όπως ψάρι και πατάτες και γεύματα fast food.

Δεν είχα αυτοπεποίθηση και αγόραζα μεγάλα ρούχα για να κρύψω το σώμα μου. Μισούσα να πηγαίνω στα μαγαζιά και να μην ξέρω αν θα μου κάνει κάτι. Ήταν δύσκολο να βρω κάτι που μου άρεσε. Μου άρεσε να αγοράζω κλινοσκεπάσματα παρά ρούχα, γιατί τουλάχιστον ήξερα ότι θα μου κάνει. Τελικά, συνειδητοποίησα ότι ήταν καιρός να κάνω κάτι για το βάρος μου μια για πάντα. Στην ηλικία μου, ήταν η τελευταία μου προσπάθεια να χάσω βάρος, οπότε αποφάσισα να δοκιμάσω τη δίαιτα 1:1 της Cambridge Weight Plan».

Η Angela απέκτησε αυτοπεποίθηση και βελτίωσε την υγεία της με την κατάλληλη διατροφή και άσκηση

Η Angela κατάφερε να χάσει εντυπωσιακά 3,4 κιλά μέσα στην πρώτη εβδομάδα της δίαιτας και τα κιλά συνέχισαν να φεύγουν. Όπως αναφέρει, η μείωση του μεγέθους των ρούχων και του βάρους της αποτέλεσε τεράστιο κίνητρο για να συνεχίσει.  «Ευτυχώς, έχω καλή θέληση. Έτσι, όταν λέω ότι θα κάνω κάτι, απλά το κάνω, πράγμα που σημαίνει ότι μου ήταν εύκολο να ακολουθήσω το πρόγραμμά μου.

Έκοψα το αλκοόλ και σταμάτησα να τρώω πατάτες και να πίνω γάλα για να παραμείνω πιστή στο πρόγραμμά μου. Η δίαιτα άλλαξε εντελώς τη ζωή μου. Τώρα μπορώ να κάνω μια βόλτα τεσσάρων μιλίων τρεις φορές την εβδομάδα και έχω γραφτεί σε ένα γυμναστήριο όπου παρακολουθώ μαθήματα aqua fit και κυκλικής προπόνησης. Ποτέ δεν το είχα κάνει αυτό πριν. Δεν μπορώ να καθίσω για πολύ ώρα τώρα γιατί νιώθω ενοχές και μου αρέσει να είμαι έξω για περπάτημα.

Είναι υπέροχο να μπορώ να μπω σε μαγαζιά ρούχων και να αγοράσω ό,τι μου αρέσει. Φοράω τώρα μέγεθος 42, κάτι που δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα ήταν δυνατό. Φοράω πράγματα που δεν θα επέλεγα ποτέ πριν και ήταν πολύ διασκεδαστικό να αγοράσω μια ολόκληρη νέα γκαρνταρόμπα. Από το να αγοράζω πολλά κλινοσκεπάσματα, πλέον αγοράζω πολλά ρούχα για τον εαυτό μου.

Είναι εκπληκτικό που κατάφερα να το κάνω αυτό σε αυτό το στάδιο της ζωής μου. Το έκανα περισσότερο για την υγεία μου παρά για την εμφάνιση. Είμαι πολύ πιο δραστήρια τώρα και είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να αντιστρέψω τον διαβήτη μου».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ