Φωτιά στον Τρίλοφο: «Συνεχείς αναζωπυρώσεις – Τουλάχιστον 6 τα ενεργά μέτωπα» λέει στο enikos.gr o πρόεδρος της κοινότητας

Συνεχείς αναζωπυρώσεις, στα μέρη όπου έχει κατασβηστεί η φωτιά, σημειώνονται στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο enikos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας, Κοσμάς Τσιλιάς.

Η φωτιά ξέσπασε σε μία ρεματιά ανάμεσα σε Πλαγιάρι και Τρίλοφο, ωστόσο επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ριπών των ανέμων.

Μάλιστα, όπως ανέφερε στο enikos.gr ο κ. Τσιλιάς, «η κατάσταση παραμένει δύσκολη και απαιτείται η επέμβαση όλων μας. Το πύρινο μέτωπο έχει διασπαστεί πλέον σε έξι μικρότερες εστίες. Όμως, οι άνεμοι που επικρατούν προκαλούν αναζωπυρώσεις σε σημεία όπου έχει ήδη κατασβηστεί η φωτιά. Προσπαθούμε συνεχώς να την περιορίσουμε και όλο αναπτύσσεται μια καινούργια εστία».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσιλιάς επιβεβαιώνει τις ζημιές που έχουν υποστεί σπίτια στην περιοχή του Τριλόφου, καθώς, όπως είπε ο ίδιος, «η φωτιά έχει εισχωρήσει σε αύλειους χώρους σπιτιών και έχει προκαλέσει ζημιές. Ευτυχώς, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και σώσαμε τις περιουσίες ανθρώπων».

Πλέον, όπως λέει ο κ. Τσιλιάς, η φωτιά κινείται προς το σημείο «μηδέν», ενώ στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Δείτε φωτογραφίες:

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ