Κάρπαθος: Πώς σκοτώθηκε η 40χρονη Γαλλίδα ιστιοπλόος – Το λάθος που της στοίχισε τη ζωή

Μια 40χρονη αθλήτρια από τη Γαλλία, έχασε τη ζωή της στην τραγωδία στην Κάρπαθο στο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα Aegean 600.

Όπως ενημέρωσαν οι Λιμενικές Αρχές της Κάσου, υπήρξαν δύο περιστατικά διάσωσης, με το πρώτο δυστύχημα να έχει ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας 40χρονης αθλήτριας. Όλα ξεκίνησαν όταν εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών, καθώς έπνεαν άνεμοι με 60 μίλια την ώρα και κύματα ύψους δύο μέτρων, δύο μέλη ιστιοπλοϊκού σκάφους με σημαία Ισπανίας, έπεσαν στη θάλασσα, τα ιστία του σκάφους έσπασαν.

Ο πρώην πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στον ιστιοπλοϊκό αγώνα.

«Όλα τα σκάφη, περισσότεροι από 1.000 ιστιοπλόοι, διεξήλθαν. Το λάθος είναι ότι η ιστιοπλόος δεν ήταν δεμένη με τους ιμάντες για την ασφάλειά της. Οι δύο ιμάντες από την πλώρη ως την πρύμνη δεν μπορούν να φύγουν από το σκάφος. Ή δεν είχε δεθεί ο ιμάντας ή λύθηκε για να γυρίσει το πανί. Εκεί στο κατέβασμα τη πρύμνης την χτύπησε στο κεφάλι. Ο άλλος ιστιοπλόος απομακρύνθηκε από το σκάφος συνειδητά και τον περισυνέλλεξαν».

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ