Έχασε 20 κιλά και κατάφερε να διατηρήσει σταθερό το βάρος της – «Αυτές είναι 3 από τις αγαπημένες μου συνταγές, εγκεκριμένες από διατροφολόγο»

Η Bethany Dobson έχασε 20 κιλά όταν ενημερώθηκε για τη διατροφή και την προπόνηση ενδυνάμωσης. Γνωρίζοντας περισσότερες πληροφορίες για τις θερμίδες και την πρωτεΐνη, δημιούργησε νέες εκδοχές των αγαπημένων της φαγητών. Αυτό την βοήθησε να χάσει πιο εύκολα κιλά. Η ίδια μοιράστηκε τις αγαπημένες της συνταγές για πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου, πίτα τσίζμπεργκερ και μπράουνις.

Η γνώση για τις θερμίδες που βοήθησε την Bethany στην προσπάθειά της

Όταν η Bethany Dobson ξεκίνησε να μαθαίνει για τη διατροφή και την προπόνηση ενδυνάμωσης, άλλαξε τα πάντα στον τρόπο ζωής της. Για χρόνια, πίστευε ότι έπρεπε να κάνει μια περιοριστική δίαιτα και αερόβια άσκηση για να χάσει λίπος. Όμως, συνειδητοποίησε ότι απλά χρειαζόταν να καταλάβει πώς λειτουργούν οι θερμίδες και, σε μικρότερο βαθμό, τα μακροθρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη).

Αυτή η γνώση επέτρεψε στην 22χρονη από το Ηνωμένο Βασίλειο, να δημιουργήσει γευστικές εκδοχές των αγαπημένων της γευμάτων με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και πιο χαμηλές θερμίδες, ώστε να την βοηθήσουν να πετύχει τους διατροφικούς της στόχους χωρίς να νιώθει στέρηση. Έτσι κατάφερε να διατηρήσει σταθερό το βάρος της.

Πώς κατάφερε η Bethany να χάσει 20 κιλά και να διατηρήσει σταθερό το βάρος της

Πριν από περίπου 4 χρόνια, η Bethany έχασε 20 κιλά και συνεχίζει να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ενώ όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για μια ισορροπημένη διατροφή, η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης έχει ιδιαίτερη αξία για την απώλεια λίπους, επειδή σας βοηθά να χορταίνετε. Επίσης, βοηθά το σώμα να διατηρεί τους μύες κατά την απώλεια λίπους, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζετε ουσιαστικά τη σύσταση του σώματός σας.

Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται τα τελευταία χρόνια για την φυσική τους κατάσταση και την μυϊκή ανάπτυξη, η παγκόσμια αγορά συμπληρωμάτων πρωτεΐνης ξεπέρασε τα 23,45 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023 και αναμένεται να φτάσει τα 49,68 δισεκατομμύρια δολάρια το 2032, σύμφωνα με την Precedence Research. Ωστόσο, οι διαιτολόγοι γενικά συμβουλεύουν να λαμβάνετε πρωτεΐνη μέσω της διατροφής σας πριν στραφείτε σε συμπληρώματα.

Μετά την επιτυχημένη προσπάθειά της, η Bethany είναι πλέον προπονήτρια απώλειας λίπους πλήρους απασχόλησης και personal trainer. Η 22χρονη μοιράστηκε 3 από τις πιο αγαπημένες της συνταγές με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνη, οι οποίες είναι εγκεκριμένες από την διατροφολόγο Charan Bijlani.

3 συνταγές χαμηλές σε θερμίδες και με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη που βοηθούν στην απώλεια βάρους

Πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου και τυρί

Αυτή η συνταγή για πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου και τυρί είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια νόστιμη και πιο υγιεινή επιλογή.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 70 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμμάρια 0% λιπαρά ελληνικό γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μυρωδικών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 10 γραμμάρια τυρί light για τη γέμιση της κρούστας

Για την πίτσα:

  • 100 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 10 γραμμάρια σάλτσα για πίτσα
  • 15 γραμμάρια σάλτσα μπάρμπεκιου
  • Ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Ψιλοκομμένη πιπεριά
  • 10 γραμμάρια τυρί light

Οδηγίες:

  1. Ανακατέψτε το αλεύρι, τα μυρωδικά και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέστε το γιαούρτι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  2. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο επιπλέον νερό ή αλεύρι για να πετύχετε τη σωστή υφή.
  3. Πασπαλίστε λίγο αλεύρι σε μια επιφάνεια και ανοίξτε τη ζύμη.
  4. Γεμίστε τις άκρες της ζύμης με τυρί και διπλώστε προς τα μέσα για να δημιουργήσετε τη γεμιστή κρούστα.
  5. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά από πάνω (κοτόπουλο, σάλτσες, κρεμμύδι, πιπεριά).
  6. Τοποθετήστε την πίτσα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε στο φούρνο στους 180°C για 20-30 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί η ζύμη.

Διατροφική αξία

  • Θερμίδες: 583
  • Πρωτεΐνη: 59 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 64 γραμμάρια
  • Λιπαρά: 10 γραμμάρια

Πίτα τσίζμπεργκερ

Υλικά

Για την επικάλυψη πατάτας:

  • 600 γραμμάρια λευκές πατάτες
  • Αλατοπίπερο

Για τη γέμιση – μπιφτέκι:

  • 750 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς 5% λιπαρών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ανάμεικτα βότανα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού, διαλυμένο σε 50 χιλιοστόλιτρα βραστό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πουρέ ντομάτας
  • 20 γραμμάρια σάλτσα μπιφτέκι

Για τη σάλτσα τυριού:

  • 2 φέτες τυρί ελαφρύ
  • 20 ml γάλα 2%.

Για επικαλύψεις:

  • 6 φέτες τυρί ελαφρύ
  • Αγγουράκια τουρσί

Οδηγίες

  1. Κόβουμε σε φέτες και τις ψήνουμε στα μικροκύματα για 5 έως 7 λεπτά.
  2. Αλείφουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τον κιμά με τα μυρωδικά και τη σκόνη σκόρδου και στη συνέχεια τηγανίζουμε με το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για 5 έως 10 λεπτά.
  5. Λιώνουμε τις φέτες τυριού με το γάλα σε ένα μικρό τηγάνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Βάζουμε το μείγμα κρέατος σε ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες τυριού και τηγανητές πατάτες.
  7. Ψήνουμε για 5 έως 10 λεπτά στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί.
  8. Περιχύνουμε με τα αγγουράκια και τη σάλτσα λιωμένου τυριού.

Διατροφική αξία

  • Θερμίδες: 458
  • Πρωτεΐνη: 50 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 34 γραμμάρια
  • Λίπος: 15 γραμμάρια

Μπράουνι σοκολάτας με βρώμη

Υλικά

  • 40 γραμμάρια βρώμη
  • 30 γραμμάρια πρωτεΐνη σοκολάτας σε σκόνη
  • 100 γραμμάρια γιαούρτι 0% λιπαρά
  • 10 γραμμάρια κακάο σε σκόνη
  • 50 ml γάλα αμυγδάλου
  • 10 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
  • 2 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά όλα μαζί σε ένα μπολ, φροντίζοντας να μην υπάρχουν σβώλοι.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

Διατροφική αξία

  • Θερμίδες: 385
  • Πρωτεΐνη: 40 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 42 γραμμάρια



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ