Κούγιας: Από πρόθεση διαχώρισαν τις δικογραφίες – Υπάνθρωποι τρομοκρατούν τους γονείς του Άλκη

Σοβαρότατες καταγγελίες αναφορικά με τον χειρισμό της υπόθεσης της δολοφονίας του Άλκη από τις Αρχές, έκανε ο συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας.

Ο κ. Κούγιας δήλωσε, μιλώντας στο MEGA, πως οι Αρχές αντί να κατασχέσουν τα όπλα στον σύνδεσμο και να ασκήσουν δίωξη στον 23χρονο συλληφθέντα για εγκληματική οργάνωση, διαχώρισαν τις δικογραφίες, τονίζοντας πως ήταν μια ενέργεια που έγινε από πρόθεση.

Όπως ανέφερε ο κ. Κούγιας, στο κρησφύγετο, στο οποίο διέφυγαν οι δράστες μετά τη δολοφονία του 19χρονου, υπήρχαν όπλα, τα οποία έφεραν γενετικό υλικό των δραστών, ωστόσο η αστυνομία τα παρέβλεψε.

Παράλληλα, τόνισε πως πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος των αυτοπτών μαρτύρων της θανάσιμης επίθεσης, ενώ άφησε αιχμές για τις δηλώσεις των δραστών, αναφορικά με τον ύποπτο που διέφυγε στην Αλβανία.


 Η καταγγελία για τον συνήγορο του 23χρονου
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κούγιας, από την στιγμή που ανέλαβε την εν λόγω υπόθεση, είχε προχωρήσει σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση. Ο δικηγόρος είχε δηλώσει προ ημερών στο MEGA για τον συνήγορο του 23χρονου:

«Θα σας πω κάτι που μου δημιουργεί εντύπωση. Έμαθα ότι δικηγόρος του ανέλαβε ένας εκ των αξιολογότερων δικηγόρων της Θεσσαλονίκης, γιος παλιού αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Τον εκτιμώ πάρα πολύ, τον γνωρίζω από τα πρώτα του βήματα, ο πατέρας του ήταν ένα «κόσμημα της Δικαιοσύνης».

Επίλεκτος δικηγόρος. Ο συγκεκριμένος δράστης όμως είναι από τους κατηγορούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αυτού του επιπέδου δικηγόρο», τόνισε.

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Θέλω, λοιπόν, να καταλάβετε ότι περιμένω με πολύ μεγάλη αγωνία να ανοίξουν τα τηλέφωνα, αν μπορούν, να αρθεί το απόρρητο – επειδή πρόκειται περί κακουργήματος – όλων των συλληφθέντων και ελπίζω να μην βρεθούμε μπροστά σε τίποτα πακιστανικά τηλέφωνα».

Επίσης, επισήμανε: «Σε κάθε περίπτωση όμως η σύλληψη και των υπόλοιπων δραστών θα διαφωτίσει πλήρως την υπόθεση»

Εκείνο όμως που μπορώ να σας πως είναι ότι αυτοί πήγαν εκεί για να σκοτώσουν. Αυτή δεν ήταν μια συμπλοκή, όπως λανθασμένα αναφέρεται. Ήταν μια καταδρομική επιχείρηση, πολύ καλά σχεδιασμένη. Πήγαν για να τον σκοτώσουν». 

«Υπάνθρωποι τρομοκρατούν τους γονείς του»

Παράλληλα, μιλώντας στο Star, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι «είναι μεγαλείο οι άνθρωποι αυτοί, αναβλύζουν αξίες, παιδεία, αγωγή, και εκεί αναδεικνύεται η θηριωδία και υπανθρωπότητα των δραστών, οι οποίο είναι περισσότεροι από δέκα».

«Κάποιοι αλήτες της ίδιας υφής με αυτούς που αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού τους, περνούν με μοτοσικλέτες όλες τις ώρες της ημέρας, το έκαναν και την ώρα που μιλούσα με δημοσιογράφους όταν βγήκα από το σπίτι τους το βράδυ του Σαββάτου. Βάζουν στη νεκρά τη μοτοσυκλέτα και γκαζώνουν δυνατά για να τους τρομοκρατήσουν» ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος.

«Δεν είναι ανεγκέφαλοι, είναι υπάνθρωποι, σαν αυτούς που πήγαν και αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη. Παιδιά χωρίς οικογένειες, που τα εκπαιδεύουν να χρησιμοποιούν μαχαίρια» πρόσθεσε.

«Οι δράστες είναι όλοι. Η συμμετοχή είναι κοινή, ακόμα και αν δεν έχεις χρησιμοποιηθεί το μαχαίρι. όλοι θα είναι κατηγορούμενοι για δύο απόπειρες και μια ανθρωποκτονία» ανέφερε σχετικά με τις κατηγορίες.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ