Ψάρι 30 κιλών αλιεύθηκε στα νερά της Καλαμάτας από ντόπιο ψαρά
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι βρέθηκαν στην Μαρίνα Καλαμάτας εχτές το πρωί, όταν ντόπιος ψαράς παρουσίασε την ψαριά της ημέρας , ανάμεσα στην οποία ήταν και ένα εντυπωσιακά μεγάλο ψάρι βάρους 30 κιλών .
Το ψάρι που είναι πεσκαντρίτσα και ψαρεύτηκε σε μεσσηνιακά νερά από ντόπιο ψαρά κατέληξε στην κουζίνα του σεφ και ιδιοκτήτη του εστιατορίου Νοτιάς στην Μαρίνα Καλαμάτας , Γιώργου Κουτσολία, ο οποίος θα το «παντρέψει» με τα υπόλοιπα εξαιρετικής ποιότητας γευστικά υλικά του και θα μας το σερβίρει σε μια απολαυστική σούπα, αλλά και πολλές ακόμα συνταγές έκπληξη.
Το εστιατόριο “Νοτιάς” λειτουργεί από τον Μάιο του 2019 στην Μαρίνα Καλαμάτας , δυτικά του εμπορικού λιμένα της πόλης. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του καταστήματος Γιώργος Κουτσολίας μετά από δέκα χρόνια εμπειρίας σε επαγγελματικές κουζίνες , εστιατόρια και ξενοδοχεία , αποφάσισε να κάνει το βήμα και να δημιουργήσει έναν δικό του χώρο, πλαισιωμένος από μια ομάδα έμπειρων συνεργατών που στον πυρήνα της παραμένει σταθερή από την πρώτη μέρα λειτουργίας του εστιατορίου και μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία σχετικά με την γαστρονομία.
Με θέα το μπλε της θάλασσας , το καρνάγιο και τα ιστιοφόρα πλοία σε ένα ομορφο και φιλικό περιβάλλον , ο “Νοτιάς” σας υπόσχεται ένα γευστικό ταξίδι ελληνική και μεσογειακή κουζίναμε τεχνικές που παντρεύουν το σύγχρονο με το παραδοσιακό, με έμφαση στα φρέσκα ψάρια , τα θαλασσινά και τους νόστιμους θησαυρούς του Μεσσηνιακού Κόλπου, όλα μαγειρεμένα με αγάπη και μεράκι και χρησιμοποιώντας εξαιρετικής ποιότητας υλικά. Μια δοκιμή θα σας πείσει…