Αύξηση της χρήσης των social media λόγω covid και lockdown

Η πανδημία των κορωνοϊού και το δεύτερο Lockdown από ότι φαίνεται έχει ενδυναμώσει περαιτέρω τη σχέση των πολιτών με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με στοιχεία του global web index, σχεδόν ένας στους δύο χρήστες , που ισοδυναμεί με ποσοστό 43%,  παραδέχεται ότι αφιερώνει, πλέον, περισσότερο χρόνο στα social media μετά το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης και ειδικά μετά το πρώτο και το δεύτερο Lockdown.

Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ένας στους πέντε χρήστες (19%) απαντά ότι θα συνεχίσει να περνά περισσότερο χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει το global web index στην  σχετική έρευνα ένας από τους βασικούς λόγους, που οι χρήστες αύξησαν την ενασχόληση με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την περίοδο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είναι η ανάγκη για ενημέρωση και ο αμέσως επόμενος η ψυχαγωγία και η επικοινωνία.

Από το 2014, η κατανάλωση ειδήσεων σε αυτές τις πλατφόρμες αυξάνεται σταθερά, αλλά το ξέσπασμα της πανδημίας έδωσε άλλη διάσταση σε αυτήν τη συνήθεια. Περισσότερο από το ένα τρίτο των χρηστών (36%) απαντά ότι η ενημέρωση είναι ο βασικός λόγος για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ