15 50: Η ιστορία πίσω από την επιτυχημένη διασκευή στο «Θεός Αν Είναι» της Πρωτοψάλτη

Την ιστορία πίσω από την επιτυχημένη διασκευή των 15 50 στο «Θεός Αν Είναι» αποκαλύπτει ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου.

Οι 15 50 είναι γνωστοί εκτός των δικών τους επιτυχιών και για τις διασκευές που τολμούν να κάνουν σε τραγούδια όπου δύσκολα κάποιος αγγίζει.

Κάποια από αυτά είναι το «Παλιό Μου Παλτό» που πρώτος ερμήνευσε ο Χρήστος Δάντης, το «Americano», η πασίγνωστη ιταλική επιτυχία, και πολλά ακόμη.

Όμως το «Θεός Αν Είναι» γνώρισε δεύτερη καριέρα με την διασκευή των 15 50 .

Δεν είναι τυχαίο ότι στις μουσικές σκηνές και σε talent shows προτιμάται από τους καλλιτέχνες η δυναμική διασκευή της ροκ μπάντας. Μάλιστα ο Ανδρέας Λέοντας είχε κερδίσει τον τελικό του «X Factor» το 2017 με τη συγκεκριμένη διασκευή.

Ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου μας αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το γνωστό τραγούδι της Λίνας Νικολακοπόυλου και του Goran Bregović.

«Ήταν μια εποχή όπου εμφανιζόμασταν σε μεγάλο club της Γλυφάδας και ο επιχειρηματίας Τάκης Ντόκος μας ζητούσε να βάλουμε το “Θεός Αν Είναι” στο πρόγραμμα μας. Με τον Τάκη είχαμε πολύ καλές σχέσεις και θέλαμε να του κάνουμε το χατίρι αλλά το τραγούδι ήταν έξω από τον ήχο μας και το στιλ μας», περιγράφει.

«Σε μια πρόβα λοιπόν το συζητήσαμε με τα παιδιά και σκεφτήκαμε πώς θα μπορούσε να γίνει, οπότε μου ήρθε η ιδέα να του αλλάξουμε τελείως τον ρυθμό. Από 2/4 που είναι σαν χασάπικο, σε 4/4 ροκ και να ακολουθήσουμε τη ρυθμική αγωγή του Kashmir των Led Zeppelin με τον σκληρό ήχο της κιθάρας των 1550 που παραπέμπει σε Metallica και Rammstein .»

«Μεγάλη ήταν και η συμβολή του Τάσου (ιδρυτικό μέλος των 1550) που με τις ιδέες του στα πλήκτρα έδωσε μια διαφορετική πινελιά στο ηχόχρωμα του τολμήματος. Από την πρώτη φορά που το παίξαμε νιώσαμε λες και το τραγούδι αυτό ήταν δικό μας από πάντα αλλά μας αρκεί που είμαστε ένα κομμάτι της ιστορίας του», εξηγεί ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος της ροκ μπάντας και συνεχίζει:

«Όταν είδαμε και πώς το αντιμετώπισε ο κόσμος στις συναυλίες μας και στις εμφανίσεις μας αποφασίσαμε να το οπτικοποιήσουμε. Λίγο καιρό αργότερα μας έγινε η πρόταση να το πούμε μαζί με την Πάολα στα Mad VMA από τη δίκη μας ενορχήστρωση, πρόταση την οποία αποδεχθήκαμε.»

«Από τότε που το ηχογραφήσαμε έχουν περάσει 8 περίπου χρόνια και το “Θεός Αν Είναι” δεν έχει λείψει ποτέ από το setlist της μπάντας και δεν θα λείψει ποτέ», τονίζει.

«Κάθε φορά που ξεκινάνε τα πρώτα λόγια και ακούω τη βραχνή φωνή του Μηνά Τσίγκου, του τραγουδιστή μας, νιώθω ακριβώς τα ίδια συναισθήματα , την ίδια ανατριχίλα ιδίως στον στίχο που σπαράζει και λέει: “Μονάχα εμένα χάσκει ακόμη, χωρίς μια στέγη ετούτη η αλήθεια…”»

«Ευχαριστούμε Κα Λίνα Νικολακοπούλου!», ολοκληρώνει ο Ρουσσέτος Δημητρόγλου.

Δείτε στο video που ακολουθεί από την εμφάνιση των 15 50 στο Κατράκειο Θέατρο σε μια συγκλονιστική ερμηνεία του «Θεός Αν Είναι» μπροστά σε 6.000 άτομα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ