Μεσογειακό “γιουβέτσι” κοτόπουλου | Foninews.gr
Διά χειρός Χρήστου Ζέρβα
Συστατικά
- 6 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- ⅓ φλ. λιαστές ντομάτες
- 1 φλ. μακρύκοκκο ρύζι
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
- 1⅓ φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1-2 κ. γλυκού αλάτι
- ½ κ. γλυκού πιπέρι
- 1 κ. γλυκού ξηρός βασιλικός
- ¼ φλ. φρέσκος βασιλικός
Τρόπος μαγειρέματος
1 Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2 Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι και τσιγάρισε τα μπουτάκια με την πέτσα προς τα κάτω για περίπου τέσσερα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
3 Γύρισε τα μπουτάκια πλευρά και ψήσε μέχρι να ροδίσουν και αφαίρεσέ τα από το σκεύος.
4 Ρίξε το σκόρδο και τσιγάρισέ το για μισό λεπτό και πρόσθεσε το κρεμμύδι και την πιπεριά για περίπου τρία λεπτά.
5 Ανακάτεψε και τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το ρύζι, την ντομάτα κονκασέ και το ζωμό κοτόπουλου.
6 Αλατοπιπέρωσε το φαγητό και ρίξε τον ξηρό βασιλικό.
7 Άφησε το φαγητό να σιγοβράσει, ώστε το ρύζι να απορροφήσει τους ζωμούς και επέστρεψε τα μπουτάκια στο τηγάνι με την πέτσα προς τα πάνω.
8 Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, ανακάτεψε ελαφρώς τα υλικά, ώστε να καλυφθεί μερικώς το κοτόπουλου, σκέπασε με αλουμινόχαρτο και ψήσε στο φούρνο για 40 λεπτά.
9 Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο, γύρισε το φούρνο στο γκριλ σε μεσαία θερμοκρασία και ψήσε για άλλα 8 με 10 λεπτά.
10 Αλατοπιπέρωσε ξανά το φαγητό και πασπάλισέ το με τον ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.