Τα World Restaurant Awards, τα βραβεία που θεωρούνται τα «Όσκαρ της Γαστρονομίας», ψήφισαν τα καλύτερα εστιατόρια για το 2019 και εκείνο που ξεχώρισε ανάμεσα στις διάφορες γκουρμέ επιλογές, ήταν ένα ταβερνάκι στη Νότια Αφρική, που ανακηρύχθηκε το καλύτερο της χρονιάς.

Ο λόγος για το «Wofgat», ο σεφ του οποίου μπορεί να δεχτεί 20 πελάτες ταυτόχρονα, παρασκευάζει ο ίδιος το ψωμί και το βούτυρο και ακούει στο όνομα Κόμπους Βαν ντερ Μέρβε.

Στο Wofgat δεν θα βρείτε τις επισημότητες που θα περίμενε κανείς για τον πρώτο νικητή σε τέτοια βραβεία. Το προσωπικό του αποτελείται κυρίως από γυναίκες, άρχισε τη λειτουργία του πριν από περίπου δύο χρόνια σε μια παλιά εξοχική έπαυλη 130 ετών μέσα σε σπηλιά στην ακτή του Πάτερνοστερ, ενός από τα παλαιότερα ψαροχώρια της Δυτικής Ακτής, 150 χλμ. από το Κέιπ Τάουν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr