Η δράση ξεκινά τα ξημερώματα, όταν τα καΐκια θα αφήσουν πίσω τους το λιμάνι της Καβάλας και θα ξανανοιχτούν σε όλο Βόρειο Αιγαίο και στο Θρακικό πέλαγος. Το ίδιο δρομολόγιο επαναλαμβάνεται σταθερά κάθε μέρα, παντός καιρού, κι ο φετινός Γενάρης, παρά τη Σοφία, την Υπατία, τον Τηλέμαχο και όλες τις κακοκαιρίες που έπληξαν τη χώρα, δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ο «στόλος» της ιχθυόσκαλας αριθμεί περί τα 30 καΐκια (τράτες βυθού και γρι-γρι), στα οποία απασχολούνται περί τα 250-300 άτομα. Το καλοκαίρι τα καΐκια αυξάνονται, καθώς στην ιχθυόσκαλα ξεφορτώνουν και αλιευτικά γειτονικών περιοχών, που έρχονται από τη Χαλκιδική, τον Βόλο ή ακόμα και την Πάτρα.

«Η περιοχή μας, παρ’ όλο που συναντάς όλων των ειδών τα ψάρια, φημίζεται ιδιαίτερα για τον γαύρο, τη σαρδέλα, το χταπόδι και τη μαρίδα. Τον χειμώνα αλιεύονται περισσότερο τα ψάρια βυθού, όπως μπαρμπούνια, κουτσομούρες, μπακαλιάροι, πεσκανδρίτσες, καθώς και καραβίδες, σε σχέση με το καλοκαίρι, όταν αλιεύονται κυρίως αφρόψαρα, όπως γαύρος, σαρδέλα, σαφρίδι, κολιός και σκουμπρί», μας λέει ο διευθυντής της Ιχθυόσκαλας Καβάλας, Χαράλαμπος Μαντάς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr