Παρουσιάσθηκε το πρόγραμμα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου κατά την οποία ανακοινώθηκε επίσημα το πρόγραμμα του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού.

Τον λόγο πήρε πρώτη η Πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής κυρία Χρυσή Λιάππα, η οποία αναφέρθηκε στην παράταση της φετινής καρναβαλικής περιόδου και τόνισε οτι η Καρναβαλική Επιτροπή έχει εργαστεί μέχρι τώρα με προσήλωση στον στόχο, που είναι το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι να είναι το καλύτερο και θα συνεχίζει να εργάζεται για να δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Κάλεσε όλους τους επαγγελματίες να ενισχύσουν το 7ο Καλαματιανό Καρναβάλι με χορηγίες, στολισμό των καταστημάτων και των επιχειρήσεων τους, καθώς και με τη διοργάνωση πάρτι και εκδηλώσεων. Επίσης, κάλεσε όλους τους πολίτες  της Καλαμάτας να στηρίξουν το Καρναβάλι και όλους τους Έλληνες να έρθουν στην Καλαμάτα για τις Απόκριες. Τόνισε, τέλος, ότι στόχος της πραγματοποίησης του Καλαματιανού Καρναβαλιού, εκτός από τη διασκέδαση, είναι η υποστήριξη του επαγγελματικού και εμπορικού κόσμου της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος και Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας κύριος Θανάσης Ηλιόπουλος χαρακτήρισε το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης αντάξιο του Καλαματιανού Καρναβαλιού, μεγαλύτερο και πλουσιότερο με πολλές εκδηλώσεις, ενώ κάλεσε όλους τους Καλαματιανούς να δώσουν το παρόν στο Πνευματικό Κέντρο την την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:00, όπου με ένα μεγάλο πάρτυ θα ξεκινήσει την λειτουργία του το εκθετήριο των στολών, και θα πραγματοποιηθούν και οι κληρώσεις για τα παιχνίδια του Καρναβαλιού, που θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στην συνέχεια ο κύριος Ηλιόπουλος πέρασε στην ανακοίνωση του Προγράμματος το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

-Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης θα είναι η Καλαματιανή δημοσιογράφος Φωτεινή Ψυχίδου , ενώ μουσικά την βραδιά θα ντύσει το γνωστό και αγαπημένο συγκρότημα REC.

  

-Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Λαϊκά Μονοπάτια” με τον γνωστό ερμηνευτή Δημήτρης Καραδήμος να ξεσηκώνει το κοινό με τόσο με τις δικές του επιτυχίες , όσο και με άλλα αγαπημένα λαϊκά κομμάτια. θα ταξιδέψει το κοινό σε λαϊκά μονοπάτια.

-Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί  το πάρτι του Καρναβαλιού στο ξενοδοχείο Elite.

Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η βραδινή παρέλαση, που θα ξεκινήσει από τα Ουζάκια και θα καταλήξει στο Ιστορικό Κέντρο. Η παρουσίαση της βραδινής παρέλασης θα είναι γυναικεία υπόθεση, καθώς οικοδέσποινες θα είναι η Φωτεινή Ψυχίδου και η δική μας  Άστρη Μαυρέα.

   

Κυριακή 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση η οποία θα ξεκινήσει από το κτήριο της Φιλαρμονικής και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου kαι η τελετή λήξης του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού με παρουσιαστή τον Χρήστο Φερεντίνο. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει συναυλία από το κορυφαίο ελληνικό συγκρότημα των ΟNIRAMA.

      

Σημειώνεται πως οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας περιλαμβάνουν δράσεις στην πόλη και τις γειτονιές της, καθώς και στις Τοπικές Κοινότητες, όπως και το δρώμενο ευετηρίας στη Νέδουσα.

   

Η Ακριβή Καλογεροπούλου, μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής και δημιουργός της αφίσας και της μασκότ του Καλαματιανού Καρναβαλιού  σημείωσε ότι μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 21 καρναβαλικές ομάδες, ήδη περισσότερες από όσες συμμετείχαν πέρσι στην καρναβαλική παρέλαση, ενώ όλοι οι ομιλητές δήλωσαν την ικανοποίηση τους με την ανταπόκριση των πληρωμάτων καθώς έναν μήνα πριν την έναρξη του Καρναβαλιού έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τις περσινές συμμετοχές και αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο, αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή όποιος θέλει μπορεί να δηλώσει συμμετοχή είτε στην επίσημη σελίδα του καλαματιανού καρναβαλιού www.kalamatianokarnavali.gr  , είτε πηγαίνοντας στο γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής στον ημιόροφο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας. Τέλος ο Παναγιώτης Δραγκιώτης μέλος της Καρναβαλικής επιτροπής κάλεσε τους εθελοντές να στηρίξουν το Καλαματιανό Καρναβάλι, κυρίως στο κομμάτι των παιχνιδιών, αφού για να λειτουργήσει σωστά η “μηχανή” του καρναβαλιού και να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι εκδηλώσεις η παρουσία των εθελοντών είναι απαραίτητη.

Όσα γκρουπ έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι τα εξής:

GROUP 1 THE WORKING …DEAD //// ΑΡΧΗΓΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΑΚΗΣ
GROUP 4 VLAXO… ΔΗΜΑΡΧΟΙ //// ΑΡΧΗΓΟΣ ΝΤΑΪΦΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
GROUP 5 ΤΕΛΕΤΑΜΠΙΣ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΚΕΑΣ ΝΙΚΟΣ
GROUP 6 ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ //// ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΣΚΑΝΗΣΦΩΤΗΣ
GROUP 12 ΣΙΛΒΕΣΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥΙΤΙ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
GROUP 14 BELLA VENEZIA //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΟΜΠΙΛΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
GROUP 16, ΤΖΟΓΑΔΟΡΟΙ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΛΕΝΑ ΚΥΔΩΝΑΚΗ
GROUP 17 CRAZY TAXI //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΑΛΕΒΙΖΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
GROUP 20 ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΟΥΝ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΜΑΛΑΜΑ ΑΜΑΛΙΑ
GROUP 23 MAΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΓΙΩΤΑ ΦΕΡΕΤΟΥ
GROUP 24 ΤΑ ΣΗΜΑΤΑΚΙΑ ΤΟΥ 24ου //// 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΑΤΣΙΡΕΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
GROUP 26 ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
GROUP 36 ΤΗ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗ ΜΠΑΛΑ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΜΗΤΣΕΑ ΧΡΥΣΑ
GROUP 45 ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΠΥΡΑ //// ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΑΡΙΑ ΛΟΤΣΗ
GROUP 48 ΟΙ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΙ ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΛΑΓΩΝΙΚΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
GROUP 55 ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΙΝΓΚΕΡΜΠΕΛ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
GROUP 56 PACMAN ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΟΥΡΑ
GROUP 57, ΤΑ ΚΔΑΠΑΚΙΑ 1 //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΠΛΑΓΙΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
GROUP 60 ΟΙ ΓΑΤΟΙ ΤΟΥ 14ου //// 14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
GROUP 76 DC HEROES ΑΡΧΗΓΟΣ //// ΗΛΙΑΣ ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ
GROUP 77 LA CASA DE PAPEL //// ΑΡΧΗΓΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε με τους εκπροσώπους κάποιων από τα γκρούπ, οι οποίοι μίλησαν για τις ομάδες τους, την θεματολογία και το πως αισθάνονται οι ίδιοι που αποτελούν κομμάτι του 7ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ