Το διάσημο «Bandini-Chiacchiaretta» Duo έρχεται στις 19/01 στις 20:00 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας», με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζει το 2019 με μια συναυλία Tango. Το διάσημο «Bandini-Chiacchiaretta» Duo εμφανίζεται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα ύστερα από την θριαμβευτική του εμφάνιση στο «Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου» για μια και μόνη βραδιά στην Καλαμάτα σαν ενδιάμεσο σταθμό στην περιοδεία του σε ολόκληρη την υφήλιο, μετά το Ντάρμστατ, την Βενετία, την Τουλούζη, την Ρώμη, το Λουγκάνο και πριν την Αριζόνα, το Τέξας και το Ντάλας. Η εμφάνιση του «Bandini-Chiacchiaretta» Duo στο «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» προσδίδει μια ακόμη διεθνή διάσταση στο πλήθος των δράσεών του.

Το διάσημο ντουέτο που δισκογραφεί στην Decca. Γιορτάζει φέτος την 15η χρονιά συνεργασίας με μια μεγάλη περιοδεία που περιλαμβάνει εκτός της Καλαμάτας πλήθος συναυλιών στο Μεξικό, την Κίνα, την Ουγγαρία, την Γερμανία, την Κορέα, την Πολωνία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ συμμετέχοντας σε πολλά σημαντικά Φεστιβάλ.

Το πρώτο τους CD «Hombres de Tango» πούλησε πάνω 10.000 δίσκους και απέσπασε θριαμβευτικές κριτικές. Έχουν ηχογραφήσει στα πιο διάσημα ραδιοφωνικά studio και το πρόσφατο ρεσιτάλ τους στις Βρυξέλλες μεταδόθηκε ζωντανά από δορυφόρο σε περισσότερες από 20 χώρες.
Σαν εκπαιδευτικοί διδάσκουν την τέχνη του Tango σε Ακαδημίες και Μουσικά Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο ενώ διδάσκουν σε μόνιμη βάση και στα ινστιτούτα “Luigi Boccherini” της Lucca και “Umberto Giordano” της Foggia στην Ιταλία.

Το «Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας» διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, το σύλλογο «ΤΕΡΨΙΣ» και την Κοινωφελή Επιχείρηση «ΦΑΡΙΣ» του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμό κιθάρας στο όνομα του μεγάλου σολίστ, συνθέτη και παιδαγωγού της κιθάρας, με διεθνή αναγνώριση, Γεράσιμου Μηλιαρέση, μαθητή του θρυλικού Andres Segovia.

Tην Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Φεστιβάλ έχει ο κ. Αντώνης Κουφουδάκης, καθηγητής κιθάρας του Δ.Ω.Κ.

http://www.bandinichiacchiaretta.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ