Οι γιατροί έδωσαν μάχη – Η ανακοίνωση για το θάνατο του 6χρονου που τυλίχτηκε με το λουρί σκύλου

Νέα καρδιακή ανακοπή υπέστη σήμερα το 6χρονο αγοράκι που είχε βρεθεί δεμένο με το λουρί του σκύλου, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει και να αφήσει την τελευταία του πνοή στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, που του έκαναν εκ νέου ανάνηψη, ο 6χρονος Χάρης απεβίωσε.

Στην ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο αναφέρει πως ο 6χρονος νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Παίδων Π. & Α. Κυριακού από τις 18/12/2018, στις 16:50.

Το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ άσφυγμο – απνοϊκό με κόρες σε μυδρίαση και έγινε άμεσα προχωρημένη καρδιοαναπνευστική ανάνηψη. 

Μετά από 35 λεπτά ανάνηψης, κατάφερε να ανακτήσει καρδιακό ρυθμό  και έγινε εισαγωγή στη ΜΕΘ, όπου διασωληνώθηκε, σε κρίσιμη – βαρύτατη κλινική εικόνα με αιμοδυναμική αστάθεια υπό φαρμακευτική υποστήριξη και πολυοργανική ανεπάρκεια. 

Έγινε Αξονική Τομογραφία εγκεφάλου και Αυχενικής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης με ευρήματα υπέρ ανοξικής εγκεφαλοπάθειας. Επίσης διενεργήθηκε υπερηχογράφημα άνω/κάτω κοιλίας με παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο, νεφρούς, που πιθανώς οφείλονται σε σπλαχνική υποάδρευση. 

Σήμερα παρουσίασε εκ νέου καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη και παρά τις προσπάθειες, το παιδί απεβίωσε στις 11:55 π.μ στις 19.12.2018.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ