Κούγιας για τη δολοφονία της φοιτήτριας: Διαρρέουν επιλεκτικά στοιχεία υπέρ του 21χρονου

Με μια επιστολή-κόλαφο, ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Αλέξης Κούγιας, αναφέρεται σε απόπειρα δημιουργίας κλίματος υπέρ του 21χρονου κατηγορουμένου για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

Όπως υπογραμμίζει, «κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν ως δήθεν στοιχεία υπέρ των απόψεων του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του Έλληνα μονίμου κατοίκου Ρόδου, του οποίου οι γονείς είναι και σημαντικοί παράγοντες της κοινωνίας του επιχειρείν στο νησί».

«Τις τελευταίες δύο ημέρες παρακολουθήσαμε την επιλεκτική διαρροή εγγράφου με στοιχεία DNA, τα οποία αφορούσαν ένα σίδερο που ουδεμία σχέση είχε με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου θύματος. Ήδη χθες η κυρία Ανακριτής Ρόδου, έχοντας αγανακτήσει γιατί αυτά τα στοιχεία DNA υπήρχαν μόνο στις διωκτικές αρχές και στους συνηγόρους υπερασπίσεως των κατηγορουμένων, ενώ η Πολιτική Αγωγή δεν τα είχε, αποφάσισε πλέον να λαμβάνουν αντίγραφα της δικογραφίας οι διάδικοι – κατηγορούμενοι μία φορά το μήνα, ώστε να σταματήσει αυτή η επιλεκτική διαρροή», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική επιστολή του κ. Κούγια.

Στις φυλακές Γρεβενών, πάντως, όπου κρατούνται οι δυο κατηγορούμενοι, η κατάσταση είναι ήρεμη, χωρίς αντιδράσεις από τους άλλους κρατούμενους. Για τον λόγο αυτό, αναμένεται να μπουν σε κανονικά κελιά της πτέρυγας την ερχόμενη εβδομάδα. Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το kozanimedia.gr ότι οι δύο κατηγορούμενοι μοιράζονταν προσωρινά το ίδιο κελί, δεν επιβεβαιώνονται.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας “Δημοκρατική”, το γεγονός ότι, για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, τόσο στο προκαταρκτικό στάδιο της προανάκρισης όσο και στην πορεία μετά την απολογία των κατηγορουμένων και την έκδοση διάταξης για την προσωρινή τους κράτηση, γίνεται μνεία σε προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του 21χρονου Έλληνα κατηγορούμενου.

Ανεπισήμως είχε γίνει γνωστό συγκεκριμένα ότι κατά την διάρκεια της κράτησής του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου του είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα, χωρίς όμως να διευκρινιστεί αρμοδίως για την σύστασή του.

Η μητέρα του φέρεται στην κατάθεσή της να ανέφερε ότι ο 21χρονος παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες και μάλιστα από μικρή ηλικία και ότι κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

Η μητέρα του 21χρονου αναφέρθηκε στην οικογενειακή τους κατάσταση και ξεκαθάρισε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 η ίδια απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Αναφέρθηκε ακόμη στο χαρακτήρα και στα προβλήματα του γιου της, ενώ επεσήμανε ότι ο σύζυγός της, που ομοίως έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.

ant1news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ