Τρία καταστήματα της Καλαμάτας στη λίστα με τα 100 καλύτερα γαστρονομικά στέκια της χώρας!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΑΚΟΜΗ πιο έντονο ήταν το… άρωμα Καλαμάτας που είχαν φέτος τα Restaurant 100 Awards, του ξεχωριστού αυτού γαστρονομικού διαγωνισμού που αποτελεί θεσμό, καθώς περισσότεροι από 100 κριτές, σεφ, ειδικοί της διατροφής και άλλοι foodies ψηφίζουν τα καλύτερα εστιατόρια στη χώρα μας, με την προϋπόθεση φυσικά, ότι τα έχουν επισκεφτεί το μέσα στον χρόνο και έχουν δοκιμάσει την κουζίνα τους.

  • Έτσι για το 2018, στην κατηγορία “All day,Café – Restaurant, Breakfast, Brunch”, φιγουράρει το όνομα του “Platea“, του ιδιαίτερου αυτού χώρου στην πλατεία της Καλαμάτας, το οποίο αποτελεί στολίδι για την περιοχή και φέρει τη σφραγίδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου.
  • Στην κατηγορία “Restaurants for Families”, ψηλά είναι και φέτος το “Yiamas Gastro Bar” στο Elite City Resort στην παραλία της πόλης.
  • Ενώ στην κατηγορία “Hidden Gems”, οι ειδικοί του είδους, ανακάλυψαν το… κρυμμένο κόσμημα στην κατηγορία “Εστιατόρια – ανακαλύψεις”, το “Μαγειρείον Βερσαλλίες“.
    Τα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας, μαζί με τα τρία της Καλαμάτας, αναδείχθηκαν σε τελετή πολλών… αστέρων προχθές το βράδυ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Οι κριτές, ψήφισαν με απόλυτη ελευθερία, χωρίς να δεσμεύονται από κάποια λίστα προεπιλογών. Φέτος, την είσοδό τους, έκαναν πολλά νέα εστιατόρια, αρκετά κατάφεραν να βελτιώσουν τη θέση τους στη συνολική κατάταξη, περίπου ισάριθμα, 30, υποχώρησαν και 5 παρέμειναν σταθερά.
    Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους πολλά από τα μέλη της κριτικής επιτροπής των βραβείων καθώς και άλλοι επώνυμοι foodies, ενώ οι βραβευθέντες γιόρτασαν τη διάκρισή τους με τα μέλη της κριτικής επιτροπής και τους προσκεκλημένους δημοσιογράφους στον χώρο του εστιατορίου The Clap, δοκιμάζοντας γευστικές προτάσεις του σεφ Αλέξανδρου Τσιοτίνη συνοδεία κρασιών Armyra ’17 και Portes Merlot ’16 του Κτήματος Σκούρα.
  • Τα Restaurant 100 είναι μια λίστα φτιαγμένη από foodies για foodies, με γαστρονομικές προτάσεις που ταιριάζουν σε κάθε budget και κάθε περίσταση εξόδου και φυσικά, μέσα από το δημοκρατικό αυτό μοντέλο αναδεικνύονται κορυφαίες επιλογές απ’ όλη την Ελλάδα και απ’ όλους τους βασικούς τύπους εστιατορίων.
Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ