Στα λευκά αρκετές περιοχές της Ελλάδας. Πού χρειάζονται αλυσίδες

Στα «λευκά» ντύθηκαν αρκετές περιοχές της Ελλάδας μετά από την απότομη αλλαγή του καιρού, με το κρύο να είναι τσουχτερό, ενώ αρκετά σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά. 

Έντονη χιονόπτωση σημειώθηκε στην ορεινή Ναυπακτία, στην Ευρυτανία, στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας, στο Πήλιο, τα Γρεβενά και τη Φλώρινα. 

Το χιόνι στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου και στα Περτουλιώτικα λιβάδια ξεπέρασε τους 30 πόντους, ενώ την Κυριακή τα εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας Θεσσαλίας δούλευαν ασταμάτητα για να μείνει ανοιχτό το οδικό δίκτυο της περιοχής. 

Χιόνισε και στο Μέτσοβο με την κίνηση των οχημάτων να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στον νομό Ιωαννίνων λόγω του παγετού.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Ήδη μάλιστα αρκετοί οδηγοί κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία έβγαλαν τις αντιολισθητικές τους αλυσίδες, ενώ σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας για τον νομό Ημαθίας αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας – Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας – Σελίου.

Στον νομό Πέλλας αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας, στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Τοπικής Κοινότητας Κερασιάς, αλλά και στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Λιβαδίων στο Κιλκίς.

Στα ορεινά του νομού Τρικάλων, όπου η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται για τέταρτη μέρα, η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα είναι υποχρεωτική τόσο στο εθνικό, όσο και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού. Παράλληλα, είκοσι μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων συνδράμουν προκειμένου το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού να κρατηθεί ανοιχτό.

Στην Εγνατία Οδός, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά. Στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα και στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ