Χειροπέδες σε μάρτυρα την ώρα που κατέθετε στη δίκη του Μάριου Παπαγεωργίου

Σύλληψη μάρτυρα που έπεσε σε σωρεία αντιφάσεων στη δίκη για την εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου

Την ώρα που κατέθετε για την εξαφάνιση του άτυχου Μάριου Παπαγεωργίου, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ξαφνικά τον Αύγουστο του 2012, διατάχθηκε από την έδρα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας η σύλληψη ενός μάρτυρα που φέρεται ότι γνωρίζει πολλά.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο, για το οποίο είχε διαταχθεί βίαιη προσαγωγή έπειτα από αίτημα της πολιτικής αγωγής, υπέπεσε σε σωρεία αντιφάσεων στην κατάθεσή του προκαλώντας την έντονη αντίδραση της εισαγγελέως, που ζήτησε να συλληφθεί για ψευδορκία!

«Ο μάρτυρας υπέπεσε σε ψευδή γεγονότα και απέκρυψε την αλήθεια. Επεσε σε αντιφάσεις και ψέματα, δεν θυμόταν συμβάντα καίριας σημασίας για την υπόθεση, θυμόταν όμως με λεπτομέρειες όσα δεν είχαν σχέση με αυτήν» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός. «Δεν είναι πειστικές οι απαντήσεις σας. Ως το μεσημέρι θα έχετε πει την αλήθεια. Δεν θα φύγετε από εδώ αν δεν πείτε την αλήθεια. Μη φοβάστε. Μιλήστε!» τον παρότρυνε η έδρα.

Γεμάτη απόγνωση η μητέρα του αγνοούμενου Μάριου Βαρβάρα Θεοδωράκη

Ο μάρτυρας, ο οποίος είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον 73χρονο πρωτόδικα καταδικασμένο σε ισόβια «εγκέφαλο» μετά την απαγωγή του 26χρονου Μάριου, επιχείρησε να θολώσει τα νερά, παρά την ομοβροντία ερωτήσεων που δέχθηκε για τις επίμαχες συνομιλίες. Σε αυτές φέρεται ότι λέει στον 73χρονο: «Ας το τελειώνουμε. Είμαστε όλοι έτοιμοι. Ολα είναι υπό έλεγχο» ενώ όταν ρωτήθηκε για το τι εννοούσε, υποστήριξε ότι μιλούσαν για… δουλειές! «Μόνο για τη δουλειά μιλάγαμε, αν μου βρήκε δουλειά» επέμενε ο μάρτυρας, ο οποίος μάλιστα ορκίστηκε στα παιδιά του για τα λεγόμενά του.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και μία τηλεφωνική επικοινωνία με ημερομηνία 28 Αυγούστου 2012, στην οποία ο μάρτυρας λέει στον κατηγορούμενο ότι έκανε 400 χιλιόμετρα.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Γιατί τον πήρατε τηλέφωνο να τον ενημερώσετε για τα χιλιόμετρα που κάνατε;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Είχαμε πάει κάρβουνα με σακιά σε ταβέρνες.

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Τη λέξη «ταβέρνες», όμως, δεν την αναφέρετε. Μήπως ήταν προκάλυμμα τα κάρβουνα και μεταφέρατε κάτι άλλο; Τι κουβαλάγατε μαζί με τα κάρβουνα, κύριε μάρτυρα; Πείτε την αλήθεια.

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Μόνο κάρβουνα…

ΔΙΚΑΣΤΗΣ: Γιατί είπατε στον κατηγορούμενο «όλα υπό έλεγχο»;

ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Δεν θυμάμαι.

«Ευχαριστώ πολύ το δικαστήριο. Σίγουρα θα βγάλουν άκρη και θα βρω τα κόκαλα του παιδιού μου» είπε μετά το τέλος της διαδικασίας η μητέρα του Μάριου Βαρβάρα Θεοδωράκη και παρακάλεσε τον μάρτυρα να πει την αλήθεια.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ