Μάτι: Συγκλονίζει ο μόνος άνθρωπος που βγήκε ζωντανός από την Εντατική 78 ημέρες μετά

Ο Δημήτρης Φιλιππής, είναι ο μόνος άνθρωπος που κατάφερε να βγει ζωντανός από την Εντατική μετά τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Μετά από 78 ημέρες νοσηλείας, έδωσε τη δική του σκληρή «μάχη», καταφέρνοντας κόντρα στις αντιξοότητες να βγει νικητής.

Παρόλο που κάηκε ο δεξιός του πνεύμονας, ο Δημήτρης κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να γίνει καλά και να σταθεί ξανά στα πόδια του, χωρίς αυτό να του αφήσει κάποιο πρόβλημα.

Δίπλα του, όλο αυτό το διάστημα, ήταν η σύντροφός του Δήμητρα, με την οποία έχουν αποκτήσει ένα αγοράκι 5 ετών.

Μετά τον εφιάλτη που έζησε, ο Δημήτρης Φιλιππής μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον πύρινο όλεθρο που βίωσε από πρώτο χέρι, περιγράφοντας καρέ-καρέ τα δραματικά λεπτά εκείνης της ημέρας.

«Είδα από τους πρώτους τη φωτιά την ώρα που κατέβαινε τη Μαραθώνος για να μπει στο Μάτι. Έτρεξα σε μια κατασκήνωση να ειδοποιήσω τον κόσμο και μέσα σε λίγα λεπτά η φωτιά ήταν πάνω από τα κεφάλια μας. Καταφέραμε να φύγουμε από εκεί που ήμασταν. Πήγαμε σε ένα απομονωμένο από τη φωτιά γήπεδο. Τα πάντα καιγόντουσαν. Οι θερμοκρασίες ήταν αφόρητες».

Κάποια στιγμή αποφάσισε να φύγει προκειμένου να αναζητήσει βοήθεια:

«Δεν βρήκα κανέναν. Η επόμενη σκέψη ήταν πώς θα κατάφερνα να σωθώ. Ήξερα ένα δρομάκι που κατέληγε στα βράχια της θάλασσας και έτρεξα προς τα εκεί. Γλίστρησα, κάηκα. Μόλις έπεσα στη θάλασσα είπα “σώθηκα, τουλάχιστον δεν θα καώ”. Όσο περνούσαν οι ώρες ήταν πιο δύσκολα».

Όπως είπε, οι μόνοι που βοήθησαν τον κόσμο εκείνες τις δραματικές ώρες ήταν «ιδιώτες με τις βάρκες. Οι μόνοι που που κινητοποιήθηκαν αμέσως».

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ