Νέος σεισμός 4,8 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

Νέος σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά της Ζακύνθου πριν από λίγο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 52 χλμ Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 2,3 χλμ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο υπολογίζει τον σεισμό στα 5 Ρίχτερ.

Περίμεναν εδώ και έξι μήνες τον μεγάλο σεισμό στη Ζάκυνθο!

 

 

Ισχυροί μετασεισμοί και τα μεσάνυχτα

Ένας λίγο μετά τα μεσάνυχτα κι ένας δεύτερος μετασεισμός νωρίς το πρωί της Τρίτης ξύπνησαν το Ιόνιο.

Νέα, «ισχυρή» αυτή τη φορά, σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στις 04:59 σήμερα στα ανοικτά της Ζακύνθου, η οποία δοκιμάστηκε την Παρασκευή από τον σεισμό των 6,4 βαθμών Ρίχτερ που προκάλεσε πάντως μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο νέος σεισμός στο Ιόνιο πέλαγος σημειώθηκε σε μια περιοχή 48 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 294 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο Ιόνιο πέλαγος, μερικά 24ωρα μετά τον σεισμό των 6,4 βαθμών Ρίχτερ που τρόμαξε τους κατοίκους της Ζακύνθου, πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές στο νησί.

Νωρίτερα μια «ασθενής» δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 00:22 στον θαλάσσιο χώρο 49 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 287 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ