10 χρόνια “Παιδικά χωριά SOS” Καλαμάτας | Πλούσιο το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων

Δέκα χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς συμπληρώνουν φέτος οι εθελοντές των δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα. Για να γιορτάσουν λοιπόν τα “γενέθλια τους” έχουν οργανώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους που θα ξεκινήσει στις 2 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Νοεμβρίου με την συμμετοχή και αρωγή πολλών τοπικών φορέων. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Νοέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας.

Σε συνέντευξη που παραχωρήθηκε, η κυρία Αλέκα Κανελλοπούλου, εκπρόσωπος των δύο δομών των Παιδικών Χωριών SOS στην Καλαμάτα, του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και του Κέντρου Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης, μίλησε για αυτό το ταξίδι των δέκα χρόνων, το οποίο σημείωσε ότι ξεκίνησε με μια μικρή ομάδα εθελοντών, ακολούθησε μια πορεία αργή αλλά σταθερή και τελικά κατάφερε να εξελιχθεί σε μια ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση, με τη βοήθεια των εθελοντών, των χορηγών, των μελών και των φίλων.

Τόνισε επίσης ότι το βασικό μέλημα  των δομών της Καλαμάτας είναι η παροχή κοινωνικής φροντίδας στα παιδιά και τις οικογένειες που χρειάζονται τέτοια στήριξη.  Κλείνοντας τέλος κάλεσε όλους του πολίτες της Καλαμάτας να αγκαλιάσουν και να δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις που έχουν διοργανωθεί και ιδιαίτερα στην κεντρική, την Κυριακή 4 Νοέμβρη το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές και να τους ευχηθεί συνεχίσουν  και τα επόμενα χρόνια να προσφέρουν τη στήριξή τους στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

 

Ακολούθως ο κύριος Στέργιος Σιφνιός, από την κεντρική υπηρεσία των Παιδικών Χωριών SOS, σημείωσε από την πλευρά του ότι οι δομές που έχουν δημιουργηθεί στην Καλαμάτα και οι δράσεις που υλοποιούνται είναι εξαιρετικά σημαντικές γιατί πετυχαίνουν να εξασφαλίζουν φυσιολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη των παιδιών που χρειάζονται στήριξη. Τόνισε οτι τα Παιδικά Χωριά SOS έχουν ως στόχο τους να βγάλουν την αίσθηση του ιδρύματος από τα παιδιά  και πως η συνεχής τους επιδίωξη είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών. Ολοκληρώνοντας τον δικό του λόγο και ο κύριος Σιφνιός ευχαρίστησε τους φορείς που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και κάλεσε τον κόσμο να τις παρακολουθήσει για να περάσει σε όλους το μήνυμα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν στον γιορτασμό διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις τις οποίες και παρουσίασαν.

Να γνωστοποιήσουμε για οποιαδήποτε πληροφορία , ή ενημέρωση , οτι το Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας Καλαμάτας – Παιδικά Χωριά SOS βρίσκεται στην οδό Καπετάν Κρόμπα 11 στην Καλαμάτα. Επίσης κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να καλέσει στα τηλέφωνα  2721098660 & 6941660532 ή να επικοινωνήσει διαδικτυακά στις διευθύνσεις  soskalamata@sos-villages.gr και www.sos-villages.gr

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων :

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ