Ρέθυμνο: Δωρεά 30 οχημάτων στην Ελληνική Αστυνομία από την οικογένεια Λεμπιδάκη

Σε κλίμα συγκίνησης και εκφράζοντας το «ευχαριστώ» για την αίσια έκβαση της πολύμηνης απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η οικογένεια του γνωστού επιχειρηματία δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία 30 οχήματα, 29 καινούργια και ένα μεταχειρισμένο, περιπολικά και συμβατικά, τα οποία θα κατανεμηθούν σε αστυνομικά τμήματα της Κρήτης.

Ο χώρος στον οποίο πραγματοποιήθηκε η τελετή δεν επιλέχθηκε τυχαία, καθώς εκεί βρέθηκε ο επιχειρηματίας λίγα λεπτά μετά την απελευθέρωσή του, δίνοντας κατάθεση και συναντώντας τους δικούς του ανθρώπους μετά από καιρό.

«Θέλουμε όλοι να ευχαριστήσουμε για την υψηλή βοήθεια που προσφέρετε στην οικογένειά μας. Πέρα από τον επαγγελματισμό, την υπερπροσπάθεια και το αποτέλεσμα, όλοι οι δικοί μου μιλάνε συνεχώς για το ανθρώπινο πρόσωπο των αστυνομικών που βρέθηκαν κοντά τους, για όλα τα παιδιά, ώστε να τους προσφέρουν ηθική συμπαράσταση, ελπίδα, διακριτική καθοδήγηση για να αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούσαν», ανέφερε φανερά συγκινημένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

«Η σημερινή δωρεά ανταποκρίνεται στην επιθυμία μας να γίνει πιο ασφαλής, πιο άνετη και αποδοτική η δουλειά αυτών των ανθρώπων. Ελπίζουμε ακόμα να προσφέρει στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Είμαστε ευγνώμονες και ευχόμαστε τα αυτοκίνητα και ο υπόλοιπος εξοπλισμός που θα ακολουθήσει, με βάση τις ανάγκες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, να διευκολύνει το έργο σας», συμπλήρωσε.

Παρών στην τελετή ήταν και ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Κωσταντίνος Λαγουδάκης, που ευχαρίστησε τον Μιχάλη Λεμπιδάκη για τη δωρεά. «Η σημερινή μέρα μάς θυμίζει όλα όσα έγιναν τις ώρες εκείνες που δοκιμάστηκαν η πίστη και οι δυνάμεις μας. Μας θυμίζουν, όμως, και όλα όσα μας ενώνουν ως ανθρώπους και ως συναδέλφους και μας ενδυναμώνουν ως εγγυητές της δημόσιας ασφάλειας», είπε ο Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, προτρέποντας τους συναδέλφους του να την ειρήνη, την ευζωία και τον πολιτισμό μας, αλλά και τα οχήματα που τους παραδόθηκαν σήμερα.

Η Όλγα Γεροβασίλη από την πλευρά της μίλησε για το επίπεδο της αστυνομίας, αλλά και για την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων. «Το επίπεδο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι υψηλό, με αναγνωρισμένη αποτελεσματικότητα κατά του εγκλήματος και οι υπηρετούντες στο Σώμα εξασφαλίζουν το αίσθημα ασφάλειας προς τους πολίτες», ανέφερε η υπουργός.

«Η Ελληνική Αστυνομία, ειδικά στο θέμα των απαγωγών, έχει να επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, καταγράφει μάλιστα από τα υψηλότερα ποσοστά εξιχνιάσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», συμπλήρωσε τονίζοντας ότι «η αστυνομία έχει καταφέρει να εξιχνιάσει σχεδόν όλες τις υποθέσεις απαγωγών στην Ελλάδα και αυτό από μόνο του είναι ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής τυχόν επίδοξων μιμητών».

Η υπουργός ευχαρίστησε τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος επί 186 μέρες βίωσε το καθεστώς της απαγωγής, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε «όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία και στους αστυνομικούς στην Κρήτη, αλλά και στο εξειδικευμένο προσωπικό που συνέδραμε από τις κεντρικές υπηρεσίες της Αθήνας».

Σχετικά με το θέμα της υποστελέχωσης, δεδομένου ότι υπάρχουν αστυνομικά τμήματα στην Κρήτη με ελάχιστους υπηρετούντες, η κ. Γεροβασίλη είπε: «Η χώρα βγήκε από μία δεκαετή περιπέτεια, το αστυνομικό Σώμα άντεξε, αφού βέβαια άντεξαν και στήριξαν την εργασία τους οι ίδιοι οι αστυνομικοί. Και αυτό είναι μια γνώση που έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για την αυτοθυσία των υπηρετούντων στην Ελληνική Αστυνομία».

Στην τελετή παράδοσης παραβρέθηκαν επίσης ο γ.γ. Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

    Με πληροφορίες από flashnews.gr / ΑΠΕ-ΜΠΕ.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ