Θρίλερ με τα δίδυμα κοριτσάκια που αγνοούνται. Εμφανίστηκε ο άνδρας που φαίνεται μαζί τους στο video

Θρίλερ με δυο δίδυμα κοριτσάκια εννέα ετών που αγνοούνται από το απόγευμα που ξέσπασε η φωτιά στην ανατολική Αττική. Διασώθηκαν από γρι γρι αλλά κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται. Οι γονείς τους τα αναγνώρισαν στα πλάνα τηλεοπτικού ρεπορτάζ και ψάχνουν απεγνωσμένα  να τα βρουν.

 Οι έρευνες για δυο μικρά κορίτσια, δυο δίδυμα αδελφάκια, τη Σοφία και τη Βασιλική Φιλιπποπούλου συνεχίζονται χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Ο πατέρας τους, Γιάννης Φιλιππόπουλος τις αναγνώρισε σε πλάνα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Είδε τα δίδυμα κοριτσάκια του την ώρα που αποβιβάζονταν από αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Ραφήνας.

Από τότε όμως, η προσπάθειά του να τα βρει έχει πέσει στο κενό. Το αποκάλυψε μιλώντας τα ξημερώματα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και έκανε έκκληση σε όποιον έχει την παραμικρή πληροφορία για τα παιδιά του, να τον καλέσει στο κινητό του τηλέφωνο (694 88 43 741).

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να έρθει σε επαφή μαζί τους καθώς τα κορίτσια δεν βρίσκονται στις λίστες του Λιμενικού.

Η ανατροπή

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο newsit.gr ότι ο άνδρας που φαίνεται στο video όντως εμφανίστηκε, το πρωί της Τετάρτης (25.07.2018) στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας. Και είπε στους αστυνομικούς ότι τα παιδιά στα οποία στέκεται δίπλα την ώρα της διάσωσης είναι τα δικά του παιδιά! Εκτίμησε πως ίσως ο πατέρας των 9χρονων κοριτσιών, μέσα στην αγωνία του για τα παιδιά του, να έχει μπερδευτεί.

Ο Γιάννης Φιλιππόπουλος επίσης βρέθηκε νωρίτερα στο αστυνομικό τμήμα της Ραφήνας για να δώσει κατάθεση για την υπόθεση.

Η κατάθεση του άνδρα περιπλέκει τα πράγματα. Τα δυο κορίτσια ήταν μαζί με τον παππού τους, Φίλιππο Φιλιππόπουλο και τη γιαγιά τους Σοφία. Η τύχη των δυο τελευταίων αγνοείται, όπως κι εκείνη των δυο μικρών κοριτσιών. 

Τι δήλωσε ο καπετάνιος του σκάφους

Ο καπετάνιος του σκάφους, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Μάνο Παρδάλη ανέφερε: «Το λιμενικό τους κατέγραφε όλους. Υπήρχε οργάνωση. Μίλησα και με τον μπαμπά των κοριτσιών και προσπαθώ να τον βοηθήσω όσο μπορώ», πρόσθεσε.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο καπετάνιος του αλιευτικού Δημήτρης Περήφανος ανέφερε πως την νύχτα της τραγωδίας πρώτα διέσωσε τρεις γυναίκες και μετά στο πλοίο του μπήκαν τέσσερα παιδιά.

«Η τρίτη γυναίκα φώναζε συνεχώς τα “παιδιά μου, τα παιδιά μου” και μετά στο πλοίο επιβιβάστηκαν ακόμη τέσσερα κορίτσια », ανέφερε ο καπετάνιος.

Ο ίδιος μάλιστα σημείωσε πως μπορεί να ήταν αφοσιωμένος στο να σώσει όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε, αλλά όταν πλέον η βάρκα έφυγε από την ακτή, ο ίδιος ρώτησε τους συναδέλφους του για τα δύο δίδυμα.

«Ρώτησα τους συναδέλφους μου αν αυτά τα κορίτσια ήταν της γυναίκας που κάθονταν δίπλα τους και μου απάντησαν ναι. Είχαν την εντύπωση πως συνοδεύονταν», ανέφερε ο ίδιος στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Ο άνδρας μάλιστα ανέφερε πως όταν έφτασαν και πάλι στην ακτή είδε την Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου να φεύγουν με την άλλη οικογένεια και συγκεκριμένα μαζί με τα άλλα δύο κορίτσια που βρίσκονταν στο πλοίο και τον πατέρα τους.

Πάντως σε ερώτηση για το πως ήταν η ψυχολογική κατάσταση των δύο κοριτσιών όση ώρα βρισκόντουσαν στην βάρκα του, ο ίδιος απάντησε πως τα δίδυμα ήταν ψύχραιμα, αν και σιωπηλά.

«Απευθύνω έκκληση σε αυτούς τους δύο ανθρώπους να βγουν να μιλήσουν στην τηλεόραση να διαλευκάνουν την υπόθεση. Θέλω πολύ να βοηθήσω», τόνισε ο ίδιος.

Αγωνία για πατέρα και γιο που αγνοούνται μετά την πυρκαγιά

Έκκληση από κόρη αγνοούμενης: Ήταν τραυματισμένη, δεν μπορούσε να μιλήσει

Μαρτυρία καπετάνιου για τα δίδυμα κοριτσάκια στον ΑΝΤ1

Mυστήριο στην υπόθεση θρίλερ με την εξαφάνιση των δυο κοριτσιών δίνει η μαρτυρία, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, του καπετάνιο του γρι γρι που διέσωσε δεκάδες ανθρώπους και τους αποβίβασε στο λιμάνι της Ραφήνας το βράδυ της περασμένης Δευτέρας (23.07.2018). 

Τα δυο κορίτσια, ύψους 1.30μ., με μακριά καστανά μαλλιά βρίσκονταν στη βάρκα. Μαζί τους ήταν άλλα δυο κοριτσάκια, ένας άνδρας και μια γυναίκα. Από αυτούς ζητούν όλοι να εμφανιστούν και να δώσουν πληροφορίες για τη Σοφία και τη Βασιλική.

«Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ. Οι γονείς που σώθηκαν και μπήκαν στο σκάφος μου, το «Σπύρος», πρέπει να είναι μια κυρία κι ένας κύριος. Μου άφησαν την εντύπωση ότι συνόδευαν η μεν κυρία τα δυο κοριτσάκια και ο άλλος κύριος τα άλλα δυο κοριτσάκια. Αυτοί οι δυο, αν θυμούνται το σκάφος κι έχουν τα τέσσερα κοριτσάκια, ας βγουν να μιλήσουν να λύσουν την αμφιβολία που υπάρχει», είπε ο καπετάνιος του γρι γρι, κ. Δημήτρης. Αποκάλυψε ότι μίλησε με τον πατέρα των δυο κοριτσιών. «Μόνο αυτοί οι δυο (σ.σ. ο άνδρας και η γυναίκα που φαίνονται στα πλάνα μαζί με τα παιδιά) μπορούν να λύσουν το πρόβλημα» τόνισε.

 

Λιμενικό: Τα δίδυμα κορίτσια δεν βρίσκονται στη λίστα των επιβαινόντων

Τα δίδυμα κορίτσια δεν βρίσκονται στη λίστα που έχει στη διάθεσή του το Λιμενικό, σύμφωνα με την καταγραφή που γινόταν στο λιμάνι της Ραφήνας, όταν αποβιβάζονταν από τα σκάφη οι διασωθέντες. Αυτό, η αρμόδια Αρχή ξεκαθαρίζει, ότι αφορά το συγκεκριμένο σκάφος το οποίο ο πατέρας έχει δηλώσει ότι είδε τα παιδιά του να επιβαίνουν, σύμφωνα με τα πλάνα που κατέγραψε η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Νωρίτερα, ο καπετάνιος του σκάφους, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Μάνο Παρδάλη ανέφερε:

“Το λιμενικό τους κατέγραφε όλους. Υπήρχε οργάνωση. Μίλησα και με τον μπαμπά των κοριτσιών και προσπαθώ να τον βοηθήσω όσο μπορώ”, πρόσθεσε.

Διασώστης Ερυθρού Σταυρού: Υπάρχει και δεύτερο ΒΙΝΤΕΟ που δείχνει τα δίδυμα εκτός του σκάφους

“Υπάρχουν πληροφορίες ότι υπάρχει και βίντεο έξω στο λιμάνι με τις δίδυμες. Αν έχει κατατεθεί αυτό το βίντεο, μπορούμε να δούμε την ώρα και ποιοι συνοδεύουν τα παιδιά” δήλωσε στον Alpha ο διασώστης του Ερυθρού Σταυρού, Β. Ανδριόπουλος.

“Είναι βίντεο από κινητό, το οποίο δείχνει τα δύο αυτά παιδιά, να είναι στο έδαφος, δεν έχει επιβεβαιωθεί, δεν το έχω δει εγώ αυτό το βίντεο. Αυτός ο άνθρωπος που έχει αυτό το βίντεο παρακαλώ να το δώσει στις αρχές και οι αρχές ξέρουν πως να το αξιοποιήσουν” συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο:

Δραματική έκκληση για τα δυο κοριτσάκια

Έκκληση από τον άνδρα και τη γυναίκα να εμφανιστούν και να δώσουν πληροφορίες έκανε μέσω του newsit.gr και ο Άγγελος Κοντοθάνος, στενός φίλος της οικογένειας Φιλιπποπούλου. «Αυτό που θέλουμε, αυτό που θέλει η οικογένεια είναι να βρούμε την ξανθιά κυρία και τον ημίγυμνο κύριο που είναι πίσω από τα παιδιά στη βάρκα», τόνισε.

«Κάνουμε έκκληση σε όποιον σας διαβάζει, σε όποιον σας ακούει και σε όποιον σας παρακολουθεί, πρέπει να βρούμε αυτούς τους ανθρώπους. Τα παιδιά ήταν με τη γιαγιά και τον παππού τους. Τα είχαν πάρει από Ραφήνα και πηγαίνανε προς την Νέα Μάκρη και εκεί χάθηκαν τα ίχνη τους».

Ακούστε τι είπε

Οι δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου – Φωτογραφία Facebook

 

Το χρονικό του θρίλερ μετά τη φωτιά την Αττική

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (25.07.2018) ο πατέρας των δυο κοριτσιών, Γιάννης Φιλιππόπουλος, αποκάλυψε τη συγκλονιστική υπόθεση μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Είπε πως τα παιδιά είχαν φύγει από το σπίτι του στην Καλλιθέα μαζί με τους γονείς του, Φίλιππο και Σοφία για να πάνε στο εξοχικό τους στη Ραφήνα.

Ξεκίνησαν στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (23.07.2018) και η τελευταία φορά που τους μίλησαν ήταν στις 18:20. Δεν γνωρίζει αν οι γονείς του ζουν. Ξέρει όμως ότι τα παιδιά του σώθηκαν γιατί τα είδε σε ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Alpha. Και από εκείνη τη στιγμή έχει, μαζί με τη γυναίκα του Ελένη, κινήσει γη και ουρανό για να βρει τα δίδυμα κοριτσάκια του. 

«Αφού κάναμε τα πάντα, πήγαμε σε νοσοκομεία, αστυνομία, μας είπε η πυροσβεστική πως η έσχατη λύση είναι να πάτε στο νεκροτομείο μήπως τα βρείτε εκεί. Πήγαμε στο νεκροτομείο στο Γουδί και μας έκαναν τεστ DNA για να γίνει η ταυτοποίηση. Σαν από θαύμα και ενώ ήμασταν απελπισμένοι κι εγώ και η γυναίκα μου, βρήκαμε αυτό το βιντεάκι και αναγνωρίσαμε τα παιδιά. Πήραμε στο σταθμό και μας έδωσαν το πλάνο πιο καθαρό και τα αναγνωρίσαμε. Αλλά δεν υπάρχουν οι γονείς μου πουθενά», περιέγραψε ο Γιάννης Φιλιππόπουλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των αλιέων Νέας Μάκρης, Γιάννης Αθηναίος τόνισε πως όταν οι διασωθέντες από τη φωτιά έφτασαν στο λιμάνι της Ραφήνας, εκεί βρίσκονταν στελέχη της αστυνομίας και του λιμενικού και έκαναν καταγραφή των ανθρώπων που αποβιβάζονταν από τις βάρκες.

«Και η παραμικρή πληροφορία, μπορεί να είναι καθοριστική»

Στο λιμάνι της Ραφήνας για να συντονίσει τις έρευνες βρίσκεται ήδη ο επικεφαλής των διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Βασίλης Ανδριόπουλος. Μαζί του είναι και ο νονός της μικρής Σοφίας. Ο κ. Ανδριόπουλος έκανε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει το παραμικρό για τα δυο παιδιά να επικοινωνήσει είτε με την Αστυνομία (στο 100), είτε με την Πυροσβεστική (στο 199) είτε με το Λιμενικό (στο 108).

«Παράκληση σε όλους όσοι ήταν πάνω στο σκάφος, στις μαμάδες, τους μπαμπάδες, στα μικρά κοριτσάκια που φαίνονται αγκαλιασμένα με τα κοριτσάκια, στους γονείς τους, να επικοινωνήσουν με Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική να δώσουν την παραμικρή πληροφορία, που μπορεί να εκείνους να είναι περιττή αλλά για εμάς μπορεί να είναι καθοριστική», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Έχουν περάσει τρείς μέρες και είναι αδιανόητο δυο κορίτσια που έχουν διασωθεί τελικά να αγνοούνται, απευθύνω έκκληση σε όσους ήταν στο σκάφος, στον χειριστή, σε όσους τα υποδέχτηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας, να δώσουν έστω και μια απλή πληροφορία. Θα μας κατευθύνουν κάπου», σημείωσε.

με πληροφορίες από alpha, newsit, enikos, ant1

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ