Θρήνος στις στάχτες: Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου, αγωνία για τους αγνοούμενους

«Τον αδελφό μου αναζητώ, μήπως έχετε στις λίστες σας αυτό το όνομα;». «Σας παρακαλώ, πείτε μου ότι σώσατε το παιδί μου. Αν δεν το βρω και εδώ, τότε θα πρέπει να αρχίσω να πηγαίνω στα νοσοκομεία ή να ψάχνω στα νεκροτομεία».

Συγγενείς των αγνοουμένων ζουν ώρες αγωνίας, αναζητώντας οποιοδήποτε στοιχείο που θα τους οδηγήσει στον εντοπισμό των αγαπημένων τους προσώπων.

Όπως αναφέρει το «Εθνος», επικαλούμενο πηγές από την Πυροσβεστική και το Λιμενικό, ο τελικός αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να γίνει τριψήφιος.

Επισήμως, οι νεκροί έφθασαν τους 76, ενώ οι τραυματίες τους 187.

Η εικόνα στις καμένες περιοχές, θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Στις στάχτες και τα αποκαΐδια, που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα, τα σωστικά συνεργεία αναζητούν, πόρτα – πόρτα τους δεκάδες αγνοούμενους.

Περισσότερα από 2.000 σπίτια καταστράφηκαν, πάνω από 300 οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ 10.000 στρέμματα έσβησαν από τον χάρτη πρασίνου.

Και εκείνοι που επέζησαν από τον πύρινο Αρμαγεδδώνα ξαναζούν τις ιστορίες φρίκης που έζησαν, βλέποντας συνανθρώπους τους να σβήνουν, πλάι τους.

Όπως ο Νίκος Σταυρινίδης, ο οποίος περιγράφει στον «Ελεύθερο Τύπο», πως κολυμπούσε δίπλα σε ένα πτώμα που έπλεε. «Ηταν μια γυναίκα με άσπρα μαλλια», λέει με σπασμένη φωνή.

«Εσβηνα με λάστιχο κάτι που καιγόταν, ήταν μια γυναίκα ήδη νεκρή», περιγράφει ο Γιώργος Παππάς. «Στο τέλος κατάλαβα πως επρόκειτο για άνθρωπο και έπαθα σοκ».

Συγκλονιστική έκκληση πατέρα: Είδα τα παιδιά μου στην τηλεόραση τα δείχνει ζωντανά αλλά είναι άφαντα!

Θρίλερ με τους αγνοούμενους μετά τις φονικές πυρκαγιές. Πολλά παιδιά ανάμεσα τους

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ