Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Κινέτα. Καίγονται σπίτια

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα, σε δασική έκταση και συγκεκριμένα στην περιοχή Αέρας.

Σπίτια και περιουσίες έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.  Καίγονται σπίτια σε Μαρούλα και Πανόραμα.

 Εκρήξεις ακούγονται από φιάλες υγραερίου που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Πυροσβεστικού Σώματος τα ενεργά μέτωπα είναι τέσσερα έως πέντε και κινούνται σε μήκος 6 χιλιομέτρων με το βασικότερα να βρίσκεται βόρεια της Κινέτας προς την περιοχή Καπελλάρη.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Κινέτα η οποία κατακαίει πευκοδάσος, ενώ πλησιάζει και σπίτια στην περιοχή αναγκάζοντας τους κατοίκους να τα εγκαταλείψουν!

Η φωτιά καίει ορεινή δασική έκταση και για την ώρα δεν απειλεί κατοικίες, όμως στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι πέντε έως έξι μποφόρ.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με τριάντα οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις έχουν σχεδόν διπλασιαστεί από την έναρξη της κινητοποίησης, που σήμανε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι. Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι έχουν φέρει πυκνό σύννεφο καπνού στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου.

 Ο αέρας άλλαξε φορά με αποτέλεσμα να «κατέβει» η φωτιά από το βουνό και να έχει φτάσει σε κατοικημένες περιοχές. Λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες έχουν φτάσει στην κατοικημένη περιοχή Μαρούλα βόρεια της Κινέτας, ενώ το έργο των εναέριων μέσων δυσχεραίνουν οι πυκνοί καπνοί που έχουν φτάσει ακόμη και σε πολλές περιοχές της Αττικής.

Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους όπως – όπως και οι πρώτες εικόνες από το σημείο δείχνουν τις αυλές να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι καπνοί είναι πλέον ορατό από το Κερατσίνι μέχρι την Βούλα και από τον Άλιμο μέχρι την Κηφισιά.

Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες η ατμόσφαιρά σε αρκετές περιοχές και κυρίως στα δυτικά του λεκανοπέδιου είναι ιδιαίτερα αποπνικτική.

 

Η Δυτική Αττική έχει «πνιγεί» από τους καπνούς. 



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ