Έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος γυναικολόγος Δημήτρης Κακαλέτρης

Ο κορυφαίος γυναικολόγος, Δημήτρης Κακαλέτρης, απεβίωσε τα ξημερώματα της 20ης Ιουλίου, χάνοντας την επτάμηνη μάχη κόντρα στον καρκίνο.

Ο Δημήτρης Κακαλέτρης είχε νυμφευθεί με την Αγγλίδα μαία, Κριστίνα Γουντ, και μαζί απέκτησαν δυο γιους, τον Γιώργο, 17 ετών και τον Κωνσταντίνο, 13.

Ο γυναικολόγος είχε δηλώσει, σύμφωνα με το messinialive.gr, «αντιμετωπίζω κάθε γυναίκα σαν την κόρη, την αδερφή, τη σύζυγο, τη μητέρα μου… Κάνω για όλες, αυτό που θα έκανα για εκείνες! Νιώθω υποχρέωσή μου να παρέχω (πέρα από υπεύθυνες-τεκμηριωμένες ιατρικές υπηρεσίες) κατανόηση και φροντίδα, εξατομικευμένη σε κάθε γυναίκα, δίνοντας σημασία στη λεπτομέρεια. Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα σε όλες τις γυναίκες που με τιμούν, με τίμησαν και θα με τιμήσουν, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Για κάθε πρόβλημα, η επιστήμη μας παρέχει τη λύση και όλα αντιμετωπίζοντα».

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε, την επομένη (21/07), σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Δημήτρης Kακαλέτρης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών κι υπηρέτησε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Ιατρός. Υπήρξε, μάλιστα, μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων στο Λονδίνο.

 

eirinika

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ