Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας 2018 | 26-29 Ιουλίου στο Πάρκο Ο.Σ.Ε Καλαμάτας

Καλοκαίρι και μάλιστα Ιούλιος χωρίς Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας δεν γίνεται! Έτσι λοιπόν μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού Φεστιβάλ, το οποίο είχε πάρα πολλές συμμετοχές και αγκαλιάσθηκε από τον κόσμο, το Φεστιβάλ Δρόμου επιστρέφει στις 26, 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018 πάντα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και πολλά παράλληλα δρώμενα από φορείς της πόλης μας και καλεσμένους ομάδες και καλλιτέχνες! Φέτος μάλιστα γιορτάζουμε τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας είναι μια διεθνής εθελοντική διοργάνωση με ελεύθερη είσοδο, την οποία διοργανώνει η Κ.Α.ΝΕ. και συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου – Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, σύλλογοι, φορείς και ομάδες της πόλης μας.

Έχει πάνω από 20 παράλληλες δραστηριότητες που συνδυάζουν τη νεανική δημιουργία, τη συνεργασία και τη διατήρηση της πολιτισμικής παράδοσης του νομού μας. Έτσι, θα παρουσιαστούν συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά και νέους, προβολές ταινιών μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ και video-art, ζωγραφική, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικό περίπτερο. Επίσης θα δώσει βήμα σε νέους δημιουργούς, καλλιτέχνες και αθλητές και θα τους κινητοποιήσει να συμμετέχουν σε περισσότερες δραστηριότητες στο μέλλον και να προσφέρουν την ανάλογη αναγνώριση στον τόπο τους.

Φέτος, στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ θα έχουμε τους:

26/7 : ΜΩΡΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ,  Φ.Α.Κ.Α, BLUES ESCAPE , FALLEN PARADISE

27/7 : FUNDRACAR , GOBEY & P-GIAL, UNDERDOGS, ΡΑΧΗ CITY,  BFR

28/7: NIGHTSTALKER , Mr BOOZE , UNDER THE SUN, SIX WAYS FROM MONDAY

29/7: ΘΡΑΞ ΠΑΝΞ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΗΣ, THE HILLBILLY HELOT & THE FUCKTASTICS, ΠΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Σκοπός του Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας το οποίο φέτος είναι επετειακό  είναι να προωθήσει τη δημιουργικότητα των νέων μέσω πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πολιτισμικής κληρονομιάς του νομού Μεσσηνίας.

Αυτό άλλωστε είναι που δίνει στο Φεστιβάλ αυτή την πολλαπλή ταυτότητα και το καθιστά έναν συνδυασμό πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων που επιθυμεί:
-Να δημιουργήσει τον κατάλληλο χώρο έκφρασης της δημιουργικότητας των νέων και να προσφέρει στο κοινό μαθησιακές ευκαιρίες αλλά και ευκαιρίες διασκέδασης.
-Να προωθήσει την ενεργή συμμετοχή των νέων, την υγιή κοινωνικοποίησή τους και μέσω
αυτών την πρόληψη των παθογενειών της εποχής μας.
-Να αναδείξει τον δημόσιο χώρο, ως χώρο συνάντησης, συνδημιουργίας και κοινωνικής ανάπτυξης.

Το Φεστιβάλ Δρόμου Καλαμάτας εδώ και 10 χρόνια αποτελεί θεσμό για την πόλη, και έχει καταφέρει να κερδίσει μία αξιοσέβαστη θέση ανάμεσα στα νεανικά φεστιβάλ της Ευρώπης και προσελκύει πολλούς καλλιτέχνες και κοινό, όχι μόνο από την Καλαμάτα, αλλά από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό προβάλλοντας έτσι την πόλη μας σε όλο τον κόσμο και δείχνοντας πως η Καλαμάτα είναι ένας ιδανικός τουριστικός προορισμός καθώς εκτός από φυσικές ομορφιές και ιστορία , έχει και πλούσια πολιτιστική δράση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ