ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 


Η ΕΝΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΠΑΝ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ με αφορμή τις κινητοποιήσεις στην Μεσσηνία στις οποίες συμμετείαμε, μετά από δικτυακή συνάντηση μελών του αοφάσισε να ζητηθεί από την Ελληνική Πολιτεία η αναγνώριση Παλαιστιανιακού Κράτους στα πλαίσια της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ.

Η Ελληνική Βουλή έει προ ετών ετοιμάσει την πρόταση για την αναγώριση αυτή καθώς η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδια της Ελευθερίας, Ειρήνης και Ανεξαρτησίας. Ο λαός της Παλαιστίνης εξάλλου ζητά το αυτονόητο:

-Τον αυτοπροσδιορισμό του και αυτοδιάθεσή του σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, προκειμε΄νου να προσδιορίζεται ως εθθνότητα αλλά και γεωγραφικά ζώντας με ειρήνη στην περιοχή σεόμενοι τους κανόνες ενός κράτους Δημοκρατίας και αυτοτέλειας.

-Εξάλλου φορείς της Μεσσηνίας έουν ταθέι υπερ της αναγνώρισης ελπίζοντας ότι θα ψηφιστούν και από όλα τα Δημοτικά συμβούλια όπως συνέβη στην Καλαμάτα.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ