Ύπνος: Γιατρός συμβουλεύει να κάνετε ένα πράγμα πριν κοιμηθείτε για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Οι ειδικοί υγείας προτρέπουν τους ανθρώπους να κάνουν ένα απλό πράγμα πριν κοιμηθούν για να παραμείνουν υγιείς. Αυτή η απλή συνήθεια βοηθά στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας.

Η απλή συνήθεια πριν από τον ύπνο που έχει πολλά οφέλη για την υγεία

Οι ειδικοί λένε ότι ένα ζεστό μπάνιο πριν φορέσετε τις πιτζάμες σας θα μπορούσε να κάνει θαύματα για την υγεία σας. Οι εμπειρογνώμονες της Victorian Plumbing έχουν συνεργαστεί με έναν γιατρό του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS) για να αποκαλύψουν τα απίστευτα οφέλη για την υγεία από το ένα ζεστό ντους.

Η Dr. Hana Patel έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ένα ντους μπορεί να προωθήσει την χαλάρωση. «Η έρευνα και τα στοιχεία που υπάρχουν δείχνουν ότι ένα ζεστό ντους πριν κοιμηθείτε μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Ο λόγος είναι ότι ένα ντους βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του πυρήνα του σώματός σας».

Πώς ένα ζεστό ντους προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος

Καθώς πλησιάζουν οι χειμερινοί μήνες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης, ο ιστότοπος του NHS προσφέρει συμβουλές για το πώς η εισπνοή του ατμού από το ντους μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της συμφόρησης χαλαρώνοντας τη βλέννα.

Ένας τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. Το ζεστό νερό βοηθάει στην εισπνοή ατμού. Ωστόσο, προσέχετε να μην καείτε. Ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία του νερού πριν μπείτε στο μπάνιο. Εάν δεν έχετε μπανιέρα, ένα ζεστό ντους μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, σύμφωνα με το Healthline, καθώς όλα έχουν να κάνουν με την παραγωγή ατμού.

Τα κοινά συμπτώματα του κρυολογήματος

Τα συμπτώματα του κρυολογήματος εμφανίζονται σταδιακά σε 2 έως 3 ημέρες και θα πρέπει τελικά να υποχωρήσουν μετά από μια εβδομάδα. Τα κύρια συμπτώματα, σύμφωνα με τον ιστότοπο του NHS, είναι τα εξής:

  • Βουλωμένη μύτη ή καταρροή
  • Φτέρνισμα
  • Πονόλαιμος
  • Βραχνή φωνή
  • Βήχας
  • Αίσθηση κόπωσης και αδιαθεσίας

Μια μελέτη της Victorian Plumbing πρόσθεσε ότι το μπάνιο είναι ευεργετικό όχι μόνο κατά τους χειμερινούς μήνες, αλλά το 88% των ανδρών διαπίστωσε ότι έχει αυξημένα οφέλη χαλάρωσης. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 78% των ανδρών απολαμβάνει ένα χαλαρωτικό μπάνιο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και σχεδόν το μισό (48%) κάνει μπάνιο καθημερινά.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ