Σεισμός στην Τουρκία: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος στο enikos.gr – «Είναι μετασεισμός των φονικών δονήσεων του 2023»

Μνήμες από τους καταστροφικούς σεισμούς του 2023, ξύπνησαν σήμερα στην Τουρκία, έπειτα την σεισμική δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή, νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης (16/10).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μετέφερε στο enikos.gr ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, «ο σημερινός σεισμός, μεγέθους 6 Ρίχτερ έγινε στο ρήγμα που είχε δώσει πέρυσι, στην ίδια περιοχή, δύο μεγάλους σεισμούς, 7,7 και 7,6 Ρίχτερ. Εκτιμώ ότι, η σημερινή δόνηση αποτελεί μετασεισμό εκείνωνΒέβαια, είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν και άλλοι μετασεισμοί, αλλά μικρότερης κλίμακας. Σπάνια μπορεί να δώσει μετασεισμό τέτοιας μεγάλης κλίμακας».

Δήμαρχος Μαλάτιας: Δεν υπάρχει αρνητική κατάσταση μέχρι στιγμής

Ο δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Μαλάτιας, Σάμι Ερ, δήλωσε: “Μεταφέρω τις καλύτερες ευχές μου σε όλους τους συμπολίτες μου που επλήγησαν από τον σεισμό. Αμέσως μετά τον σεισμό, όλες οι ομάδες μας συνεχίζουν τις επιτόπιες έρευνες και ελέγχους. Δεν έχει αναφερθεί καμία αρνητική κατάσταση στο κέντρο διοίκησης μας μέχρι στιγμής Οι σαρώσεις πεδίου συνεχίζονται” είπε.

Κυβερνήτης Ελαζίγ: Δεν υπάρχουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην πόλη μας

Ο κυβερνήτης του Ελαζίγ, Νουμάν Χατίπογλου, δήλωσε: “Δεν υπάρχουν κτίρια που έχουν καταρρεύσει στις επαρχίες και τις περιφέρειές μας. Οι πολίτες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, δεν υπάρχει αρνητική κατάσταση”.



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ