Προϊόντα περιποίησης με κολοκύθα γιατί το Halloween πλησιάζει

Έχεις συνδυάσει την κολοκύθα με το Halloween και σε καταλαβαίνω. Θα χρειαστεί όμως να σου υπενθυμίσω ότι εκτός από χαριτωμένη είναι θρεπτική τόσο για τον οργανισμό όσο και το δέρμα. Πλούσια σε βιταμίνες, θρέφει, χαρίζει λάμψη και ενυδάτωση. Πιο συγκεκριμένα περιέχει: 

Βιταμίνη Α: Για την ακρίβεια, είναι πλούσια σε β-καροτίνη, μια προβιταμίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα. Η βιταμίνη Α είναι γνωστή για τις αναπλαστικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, καθώς συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Βιταμίνη C: Το γνωστό, ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, μιας πρωτεΐνης που διατηρεί το δέρμα ελαστικό και ανθεκτικό. Η βιταμίνη C μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων και στη μείωση της εμφάνισης σκούρων κηλίδων.

Βιταμίνη Ε: Επίσης αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη Ε προστατεύει τα κύτταρα του δέρματος από βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και το περιβάλλον, όπως η ρύπανση και η υπεριώδης ακτινοβολία.

Ψευδάργυρος: Βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής σμήγματος, γεγονός που μπορεί να είναι ευεργετικό για όσους έχουν λιπαρό ή ακνεϊκό δέρμα.

Κι αν ψάχνεις για προϊόντα που την περιέχουν στη σύνθεση τους δες στη συνέχεια τα αγαπημένα μου. 

Apivita Express Beauty Face Mask Pumpkin: Απολεπίζει απαλά απομακρύνοντας ρύπους και νεκρά κύτταρα αφήνοντας το δέρμα λαμπερό χάρη στα ένζυμα κολοκύθας. Παράλληλα περιέχει στη σύνθεση της λευκή άργιλο, βούτυρο καριτέ, ελληνικό θυμαρίσιο μέλι, υαλουρονικό οξύ και αιθέρια έλαια λεμόνι και ginger που απορροφούν το περιττό σμήγμα μειώνοντας την όψη των διεσταλμένων πόρων, διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη, λεία και απαλή και τονώνει. 

Elemis Super Food AHA Glow Cleansing Butter Pumpkin Glow Facial Cleanser: Απαλό προϊόν ντεμακιγιάζ με ένα μοναδικό μείγμα ενζύμων κολοκύθας που έχουν υποστεί ζύμωση και κερασιού Acerola, πλούσιο σε AHAs που χαρίζουν λάμψη. Το βούτυρο μάνγκο και το λάδι από σπόρους Chia, πλούσια σε ωμέγα λιπαρά οξέα, θρέφουν και ενυδατώνουν. 

Apeiranthos Cleansing Oil Pumpkin & Bergamot: Λάδι καθαρισμού με έλαια κολοκύθας, κάνναβης και καλέντουλας. Απομακρύνει ρύπους και μακιγιάζ αφήνοντας το δέρμα απαλό. Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες οφείλονται στη καλέντουλα που προσφέρει επίσης αντιοξειδωτική προστασία.

Drunk Elephant C-Firma Fresh Day Serum:  Ορός με βιταμίνη C, L-ασκορβικό οξύ, φερουλικό οξύ και βιταμίνη Ε που ενισχύουν τη λάμψη και χαρίζουν ομοιόμορφο τόνο. Χάρη στο εκχύλισμα κολοκύθας το οποίο έχει υποβληθεί σε ζύμωση και διασταυρούμενο πολυμερές υαλουρονικού νατρίου, συμβάλλει στην ενζυμική διάλυση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας ενώ παράλληλα ενυδατώνει και καταπραΰνει. Το αποτέλεσμα είναι η ορατή μείωση των σημαδιών γήρανσης και φθοράς λόγω της έκθεσης στο ηλιακό φως, και η αντικατάστασή τους από μια λαμπερή και φωτεινή όψη.

Tommy G Pumpkin Eye Cream & Powdery Serum:  Ορός για πρόσωπο και μάτια με έλαιο σπόρου κολοκύθας, καρπό κολοκύθας και υαλουρονικό οξύ. Τα φυσικά μέταλλα της κολοκύθας και τα ιχνοστοιχεία μειώνουν τα πρηξίματα και τους μαύρους κύκλους. Διεισδύει στις βαθύτερες στιβάδες της ευαίσθητης περιοχής των ματιών χαρίζοντας ενυδάτωση και αναζωογόνηση. Η βιταμίνη C που περιέχει, διεγείρει τη σύνθεση κολλαγόνου μειώνοντας τα σημάδια γήρανσης προσφέροντας ξεκούραστη όψη.

The Body Shop Pumpkin Spice Fragranced Body Butter: Με άρωμα από εκχύλισμα βανίλιας και ψημένης κολοκύθας και νότες από καραμελωμένο φουντούκι, σιρόπι σφενδάμου και γάλα αμυγδάλου. Πρόκειται για ένα limited edition προϊόν που θα κυκλοφορήσει στην αγορά άμεσα. 

Κεντρική photo: iStock

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ