Παιανία: «Το σώμα μας είναι οίκος του Θεού και οφείλουμε να το σεβόμαστε» λέει ο ιερέας που διέκοψε γάμο για την εμφάνιση της κουμπάρας

Την τελετή ενός γάμου στην Παιανία διέκοψε ένας ιερέας το Σάββατο (19/10), εξαιτίας της ενδυμασίας της κουμπάρας. «Πήγαινε ντύσου και έλα ξανά, εδώ δεν είναι πασαρέλα» είπε χαρακτηριστικά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του ζευγαριού και των καλεσμένων.

«Επέπληξα μία νεαρή κοπέλα διά την άσεμνη αμφίεσή της και εν συνεχεία αναγνώρισε το σφάλμα της, ήλθε αυτοβούλως και μπήκε κάτω από το πετραχήλι και εξομολογήθηκε και μετανόησε της επέβαλα κανόνα.

Ο Απόστολος Παύλος λέγει οι γυναίκες να προσεύχονται με αμφίεση σεμνή, στολίζοντας τον εαυτό τους με σεμνότητα και σωφροσύνη, όχι με περίτεχνες κομμώσεις και χρυσά κοσμήματα ή μαργαριτάρια, ή ενδύματα πολυτελή, αλλά με ό,τι ταιριάζει στις γυναίκες που λένε ότι σέβονται το Θεό, δηλαδή με καλά έργα. Το σώμα μας είναι οίκος του Θεού και οφείλουμε να το σεβόμαστε» ανέφερε ο ιερέας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr, το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τελετής του γάμου, όταν η κουμπάρα, μια 27χρονη γυναίκα, αφαίρεσε την εσάρπα που φορούσε, αφήνοντας ακάλυπτη την πλάτη και το ντεκολτέ της. Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ιερέα, ο οποίος, θεωρώντας την εμφάνιση της κουμπάρας ανάρμοστη για το ιερό μυστήριο, διέκοψε την τελετή και απηύθυνε αυστηρή παρατήρηση προς την ίδια. Μπροστά στα έκπληκτα μάτια του ζευγαριού και των καλεσμένων, ο ιερέας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πήγαινε ντύσου και έλα ξανά, εδώ δεν είναι πασαρέλα», κάνοντας σαφές ότι θεωρούσε την εμφάνιση της κουμπάρας ακατάλληλη για τον χώρο της εκκλησίας.

Η κουμπάρα, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την κατάσταση και να αποφύγει περαιτέρω αντιπαραθέσεις, συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις του ιερέα, βάζοντας ξανά την εσάρπα της. Με αυτόν τον τρόπο, η τελετή συνεχίστηκε χωρίς άλλα απρόοπτα, και το μυστήριο ολοκληρώθηκε κανονικά, προς ανακούφιση του ζευγαριού και των παρευρισκομένων.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ