«Έχασα πάνω από 18 κιλά σε 3 μήνες με μία απλή συνήθεια» – Γυναίκα αποκαλύπτει πώς πέτυχε το στόχο της

Παρόλο που είναι σαφές ότι το να τρώμε λιγότερο και να γυμναζόμαστε περισσότερο είναι η λύση για την απώλεια βάρους, το κίνητρο παραμένει ένα τεράστιο εμπόδιο. Όσοι θεωρούν τις προπονήσεις πολύ μεγάλο εγχείρημα μπορεί να επωφεληθούν από μια απλή καθημερινή δραστηριότητα.

Το περπάτημα μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χάσετε βάρους και πολλοί δημιουργοί περιεχομένου στο διαδίκτυο έχουν υποστηρίξει αυτή την προσέγγιση. Τα social media είναι γεμάτα με ιστορίες ανθρώπων που περπατούσαν για να αποκτήσουν μια πιο λεπτή μέση.

Πώς μία TikToker κατάφερε να αποκτήσει το σώμα των ονείρων της περπατώντας καθημερινά

Η Maddie Brookes, δημιουργός περιεχομένου στο TikTok, πρόσφατα αποκάλυψε τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είδε στο σώμα της περπατώντας καθημερινά 15 χιλιόμετρα. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα συνολικό αριθμό 30.000 βημάτων την ημέρα, που είναι 20.000 περισσότερα από όσα προτείνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες υγείας για βέλτιστη υγεία.

Η TikToker ισχυρίζεται ότι αυξάνοντας τον αριθμό των βημάτων της σε αυτό το νούμερο κατάφερε να αποκτήσει το σώμα των ονείρων της σε μόλις 3 μήνες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ως μορφή άσκησης, το περπάτημα μπορεί να προωθήσει καλύτερη απώλεια βάρους από άλλες μορφές κίνησης, επειδή είναι πιο προσιτό.

@maddiemariebrooks My tips for starting your walking journey!!! Lets go!! #walking #walkingjourney #15kstepsaday #letsgogirls ♬ original sound – maddie brooks

Πώς να διατηρήσετε το κίνητρό σας

Για όσους αντιμετωπίζουν την αιώνια πρόκληση να κάνουν αρκετά βήματα, η TikToker @Alexx.Fitt έχει μοιραστεί ένα απλό αλλά αποτελεσματικό κόλπο. «Έχασα πάνω από 18 κιλά και το νούμερο ένα πράγμα που με κρατάει ενεργή είναι όταν ξυπνάω το πρωί, δεν θα κατέβω ποτέ κάτω με τις πιτζάμες μου. Έχω πάντα έτοιμα αθλητικά ρούχα ή κάποια μορφή άνετων ρούχων από το προηγούμενο βράδυ έτσι ώστε όταν ξυπνήσω, απλά να τα φορέσω», είπε.

Ο Andrew R. Jagim, Ph.D., διευθυντής έρευνας αθλητικής ιατρικής στην Mayo Clinic, δήλωσε: «Ενώ η προέλευση των 10.000 βημάτων την ημέρα ήταν κάπως θεωρητική και μάλλον αυθαίρετη, έχουν από τότε υπάρξει αρκετές δημοσιεύσεις που δείχνουν μια σχέση μεταξύ υψηλότερου αριθμού καθημερινών βημάτων και μείωσης της πιθανότητας πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία».

@alexx.fittMake time for it ladies♬ original sound – alexx.fitt

Το περπάτημα βελτιώνει τον ύπνο και την υγεία

Άτομα που περπατούν μεταξύ 10.000 και 30.000 βήματα την ημέρα ανέφεραν συχνά βελτιωμένη ποιότητα ύπνου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), ο καλύτερος τρόπος για να φτάσετε σε αυτούς τους αριθμούς είναι να κάνετε το περπάτημα συνήθεια. Ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε αυτό είναι οι εξής:

  • Περπατήστε καλύπτοντας ένα μέρος της διαδρομής σας για την δουλειά
  • Περπατήστε στα καταστήματα
  • Χρησιμοποιήστε τις σκάλες αντί για το ασανσέρ
  • Αφήστε το αυτοκίνητο πίσω για μικρά ταξίδια
  • Περπατήστε με τα παιδιά στο σχολείο
  • Κάντε μια τακτική βόλτα με έναν φίλο
  • Πηγαίνετε για μια βόλτα με την οικογένεια ή τους φίλους μετά το δείπνο.

«Δεν χρειάζεται να περπατάτε για ώρες», προσθέτει ο οργανισμός υγείας. «Μια γρήγορη 10λεπτη καθημερινή βόλτα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και καλύπτει σχεδόν τα 150 λεπτά της εβδομαδιαίας άσκησης».



διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ