Χρήστος Παπαδημητρίου: Θρήνος για τον θάνατο του 44χρονου επιχειρηματία – Πότε θα γίνει η κηδεία

Βαρύ είναι το κλίμα στην Καλαμάτα από την είδηση του θανάτου του Χρήστου Παπαδημητρίου. Ο 44χρονος, το τελευταίο διάστημα έδωσε μάχη για τη ζωή του, δεν τα κατάφερε όμως.

Θλίψη και στην επιχειρηματική κοινότητα, μέλος της οποίας ήταν ο 44χρονος Χρήστος, ο οποίος με την μέχρι σήμερα πορεία του στην οικογενειακή επιχείρηση είχε δείξει ότι έχει λαμπρό μέλλον. Ο θάνατός του βύθισε σε πένθος συγγενείς, φίλους και συνεργάτες.

Ο Χρήστος ήταν αγαπητός σε όλους όσοι τον είχαν γνωρίσει ή είχαν συνεργαστεί μαζί του. Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στην Υπαπαντή.

Η εταιρεία που ιδρύθηκε το 1939 και εκτοξεύτηκε στα χέρια του

Όπως αναφέρει το messinialive.gr, ο Χρήστος Παπαδημητρίου αποτέλεσε την τρίτη γενιά στην εταιρεία «Παπαδημητρίου Χ.Κ. Α.Β.Ε.Τ.», γνωστή από τα προϊόντα «Kalamata Papadimitriou» και με σημαντική τυποποιητική και εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο του ελαιόλαδου, του μπαλσάμικου, της μουστάρδας και άλλων προϊόντων τροφίμων, έχοντας αφήσει τη σφραγίδα του στην εταιρεία με τις καινοτομίες που είχε εισάγει.

Το 1939, ο παππούς του 44χρονου Χρήστου Παπαδημητρίου, ίδρυσε την εταιρεία που υπάρχει μέχρι και σήμερα στην Καλαμάτα. Η εταιρεία αρχικά ασχολούνταν με το εμπόριο και την εξαγωγή τοπικών προϊόντων της Καλαμάτας όπως αποξηραμένα σύκα, ελιές Καλαμών και ελαιόλαδο. Από το 1950 μπήκε στη βρετανική, την ολλανδική και τη γερμανική αγορά κυρίως μέσω της σταφίδας.

Στη συνέχεια ανέλαβε ο Κώστας Παπαδημητρίου που ήταν οινολόγος και είχε σπουδάσει στη Γαλλία. Κάπως έτσι δημιούργησε το πρώτο ελληνικό βαλσαμικό ξίδι από κορινθιακή σταφίδα.

Το 2004 ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας ο εγγονός Χρήστος Παπαδημητρίου. Μάλιστα, κατάφερε να αναπτυχθούν νέα προϊόντα με βάση το βαλσαμικό ξίδι, όπως οι κρέμες βαλσαμικού και οι μεσογειακές μουστάρδες.

Υπό την καθοδήγησή του, το 2013 η εταιρεία εντάχθηκε στο διεθνές δίκτυο Endeabor, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία στον κλάδο των τροφίμων που γίνεται μέλος.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ