Ασπρόπυργος: Συγκλονίζει ο αδελφός του αδικοχαμένου 45χρονου υπαρχιπυροσβέστη – «Nόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα»

Θλίψη και ανείπωτος πόνος για τον 45χρονο υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιο Κουτσοκώστα που έφυγε πάνω στο καθήκον στο τραγικό δυστύχημα της Παρασκευής (11/10) στον Ασπρόπυργο. Λίγα λουλούδια και το χιτώνιό του κρεμασμένο στο εκκλησάκι του πυροσβεστικού σώματος στην Ελευσίνα,  όπου υπηρετούσε τους τελευταίους μήνες. Οι συνάδελφοί του απαρηγόρητοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έφυγε τόσο ξαφνικά.

Τα λόγια του αδελφού του συγκλονίζουν: « Έρωτα… Πολλά χρόνια, ζούσε και ανέπνεε για την Πυροσβεστική. Είμαι περήφανος για τον αδελφό μου, για όλα αυτά που έχει κάνει στο Σώμα, σε φωτιές, αποκλεισμούς… Ο Γιώργος ήταν ένα χαμογελαστό παιδί, σπουδαίος άνθρωπος, χαβαλετζής στην παρέα, στη δουλειά του ήταν πολύ καλός. Ήρθε τώρα αυτό το ατυχές γεγονός. Δεν το πίστεψα, νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα να σε παίρνουν τηλέφωνο και να σου λένε έτσι κι έτσι.  ».

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε περίπου στις 21:00, όταν το μοιραίο πυροσβεστικό όχημα που επέβαινε ο 45χρονος μαζί με ακόμη 2 πυροσβέστες, ανετράπη στο ύψος της γέφυρας του Ασπροπύργου Αττικής και επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Τον άτυχο οδηγό, απεγκλώβισαν χωρίς τις αισθήσεις του οι ίδιοι του οι συνάδελφοι, και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Το επάγγελμά μας είναι η επιτομή της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας», λένε στελέχη της Πυροσβεστικής και ζητούν από την Πολιτεία στήριξη και μέτρα.

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα ορεινά Άγραφα στην Ευρυτανία, ιδιαίτερη πατρίδα του αδικοχαμένου Γιώργου. «Πήρα και στελέχη της Πυροσβεστικής και μου είπαν αυτό το γεγονός όταν μου είπαν το επίθετο το βρήκα και πήρα τον θείο του, τον αδελφό του πατέρα του και μου το επιβεβαίωσε. Είναι κρίμα ό,τι και να λέμε. Τα παιδιά πριν λίγα χρόνια χάσανε τον πατέρα τους. Ήταν παιδιά που αγωνίζονταν για να ζήσουν», δηλώνει ο δήμαρχος Αλέξανδρος Καρδαμπίκης.

«Τα βλέπουμε όλα μαύρα»

Φίλος και συνάδελφος του 45χρονου Γιώργου Κουτσοκώστα, μιλώντας στο enikos.gr, κάνει λόγο για έναν έμπειρο οδηγό, ενώ εκτιμά πως το περιστατικό σημειώθηκε λόγω κούρασης. «Η Πυροσβεστική στην Ελευσίνα χαρακτηρίζεται ως “κόκκινος σταθμός” γιατί το κουδούνι χτυπάει συνέχεια για φωτιές μέσα στον καταυλισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκουραστούμε έστω λίγο. Το drone του δήμου διαρκώς μας καλεί για συμβάντα σε σημεία, που μπορεί να βρισκόμασταν πριν από λίγη ώρα, κι έτσι καταγράφουμε 20-30 συμβάντα την ημέρα».

Μάλιστα, ο συνάδελφος του 45χρονου εξηγεί πως δεν είναι λίγες οι φορές όπου οι πυροσβέστες «τα βλέπουμε όλα μαύρα και δεν καταλαβαίνουμε με πόσο πηγαίνουμε», λόγω των αρκετών περιστατικών που καλούνται να αντιμετωπίσουν εντός της ημέρας, πιάνοντας τιμόνι. «Αυτό που λέω το έχουμε πάθει όλοι οι οδηγοί. Ο σταθμός της Ελευσίνας δεν είναι για ηλικίες άνω των 40-45, διότι υπάρχει πολύ μεγάλη καταπόνηση. Η βάρδιά μας ξεκινάει 07:30 το πρωί και τελειώνει την επόμενη ημέρα ίδια ώρα. Δεν βοηθάνε και τα οχήματα που σβήνουν στα καλά καθούμενα. Βαραίνει το τιμόνι και τα φρένα, και κάνουμε τον σταυρό μας. Είναι κρίμα για όλους μας».

«Έφυγε σαν ήρωας»

Η οικογένεια της Πυροσβεστικής έχει βυθιστεί στο πένθος με τον άδικο χαμό του Υπαρχιπυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα. Ο άτυχος πυροσβέστης γεννήθηκε το 1979 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2012. Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στην ΠΥ Ελευσίνας.

Όλοι οι συνάδελφοί του δηλώνουν συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του και κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο με πολλά όνειρα για τη δουλειά ,πολύ πάθος για την Πυροσβεστική και την βοήθεια στον συνάνθρωπό του, σύμφωνα με το vimapoliti.gr.

Η θλιβερή είδηση του χαμού του 45χρονου έφτασε γρήγορα και στα ορεινά Άγραφα της Ευρυτανίας, από όπου καταγόταν. Με ανάρτησή της στο Facebook, η Κίνηση Πολιτών Αγράφων αποχαιρέτησε τον Γιώργο Κουτσοκώστα.

«Σαν κεραυνός έπεσε στα χωριά των Αγράφων η θλιβερή είδηση του χαμού του 45χρονου συμπατριώτη μας Πυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα χθες σε τροχαίο στον Ασπρόπυργο.

Αποτίουμε φόρο τιμής, σε έναν νέο άνθρωπο που απροσδόκητα έφυγε σαν ήρωας από κοντά μας με πίστη στο καθήκον. Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην κοινωνική προσφορά και στην αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Αιωνία του η μνήμη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

ΕΔΕ από την Πυροσβεστική

Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διεξαχθεί για τις συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος, που προκάλεσαν χθες (11/10) τον θάνατο ενός 45χρονου πυροσβέστη και τον τραυματισμό ακόμη δύο πυροσβεστικών υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

Η ανακοίνωση

«Χθες, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, βραδινές ώρες, το Π.Σ. 3263 όχημα της Π.Υ. Ελευσίνας στελεχωμένο με τρεις (3) Πυροσβεστικούς υπαλλήλους, κατά την επιστροφή στο σταθμό του από αστική πυρκαγιά, ανετράπη στο ύψος της γέφυρας του Ασπροπύργου Αττικής και επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Από το Πυροσβεστικό όχημα απεγκλωβίστηκαν τραυματισμένοι δύο (2) Πυροσβεστικοί υπάλληλοι ενώ ο τρίτος, οδηγός του οχήματος, ανασύρθηκε από Πυροσβέστες της Π.Υ. Ελευσίνας και της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., χωρίς τις αισθήσεις του.

Και οι τρεις (3) πυροσβεστικοί υπάλληλοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του οδηγού του Πυροσβεστικού οχήματος, Υπαρχιπυροσβέστη Γεώργιου Κουτσοκώστα, ετών 45.

Για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν τον θάνατο ενός και τον τραυματισμό δύο ακόμη Πυροσβεστικών υπαλλήλων θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ