Αγρίνιο: Παραμένει στη ΜΕΘ η 13χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο – «Να γίνει καλά το παιδί…Έχω πάθει σοκ» λέει ο 78χρονος οδηγός

Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένη, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγρινίου μία 13χρονη, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το πρωί του Σαββάτου (12/10) στο χωριό Καινούριο κοντά στο Αγρίνιο. Για το περιστατικό δίνει την δική του εκδοχή τόσο ο οδηγός του ΙΧ που παρέσυρε την 13χρονη, όσο και η μητέρα της.

«Το παιδί είναι πολυτραυματίας»

«Είναι χτυπημένη στο κεφάλι. Έχει κρανιοεγκεφαλικές και θλαστικό τραύμα μπροστά. Είναι πολυτραυματίας. Έχει κάταγμα στο ισχίο, είναι χτυπημένη η σπονδυλική στήλη, έχει το παιδί χτυπήματα. Απλά έχουν επικεντρωθεί στο κεφάλι. Το θετικό μέσα σε όλο αυτό το συμβάν ήταν ότι το παιδί είχε τις αισθήσεις του. Μου είπαν ότι είναι σε σταθερή κατάσταση, είπε ο κ. Ηλιάδης ότι είναι αισιόδοξος. Είναι ο ”φύλακας άγγελός” της», δήλωσε η μητέρα της 13χρονης.

Οι παππούδες της μικρής, εμφανίστηκαν οργισμένοι από τη στάση του οδηγού που χτύπησε την εγγονή τους. «Πήρε την κόρη μου και λέει «αυτά τα κάνετε για αποζημίωση»», ανέφερε ο παππούς της 13χρονης μιλώντας στο Mega.

Τι λέει ο οδηγός του αυτοκινήτου

Ο οδηγός, ωστόσο, μιλώντας στο Μega, δίνει τη δική του, εντελώς διαφορετική εκδοχή: «Να γίνει καλά το παιδί… Έχω πάθει σοκ. Εγώ είμαι 78 χρονών άνθρωπος, έχω εγγόνια, έχω παιδιά κι έχω κι εγγόνια. Είναι δυνατό να βλέπω τα παιδάκια έτσι κάτω; Κι αυτά που λένε, τα ψέματα που λένε τώρα ο παππούς και η γιαγιά εκεί πέρα. Εγώ σταμάτησα, ούτε στα 10 μ. εκεί πέρα, που ήταν το παιδάκι ξαπλωμένο κάτω, σταμάτησα, πήρα το ΕΚΑΒ μόνος μου, πήρα την αστυνομία μόνος μου να έρθει, βοήθησα να βάλουν το παιδάκι στο φορείο, να το βάλει το ασθενοφόρο μέσα. Σαφώς βοήθησα και όχι μόνο βοήθησα και σοκαρίστηκα με αυτό που είδα», αναφέρει.

Όσο για το τηλεφώνημα στην μητέρα του παιδιού, ο 78χρονος κάνει λόγο για πλήρη συνεννόηση μαζί της. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, «Το Σάββατο το απόγευμα εγώ πήρα τηλέφωνο και μου λέει συγκεκριμένα η μάνα του (της 13χρονης)… της είπα ”είμαι ο κύριος με το αυτοκίνητο που χτύπησε την κόρη σας”, λέω. ”Θέλω να μάθω τι γίνεται με το παιδάκι. Είναι καλά; Έχει πρόβλημα;” Και μου λέει: ”Δεν φταίτε κύριε, εσείς”. Σοκαρίστηκα γιατί δεν περίμενα τέτοια απάντηση να μου δώσει η γυναίκα. Περίμενα να με βρίσει. ”Να σας πω το τηλέφωνο να με ενημερώνετε κι εμένα πώς πάει η κατάσταση του παιδιού;” .”Βεβαίως, κύριε. Όποτε θέλετε” μου λέει. Δηλαδή, η γυναίκα μου φέρθηκε πολύ άψογα. Η μάνα του παιδιού».

Περιγράφει ωστόσο, μια τελείως διαφορετική αντιμετώπιση την επόμενη ημέρα, όταν επικοινώνησε ξανά, στο ίδιο τηλέφωνο για να μάθει για το παιδί:

«Την άλλη μέρα το μεσημέρι ξαναπαίρνω τηλέφωνο για να μάθω πάλι. Όπως μου είπε η γυναίκα, ας πούμε, να παίρνω τηλέφωνο. Παίρνω τηλέφωνο, το σήκωσε κάποιος κύριος και άρχισε να με απειλεί. ”Ποιος είσαι εσύ;” μου λέει αυτός, ”είμαι ο κύριος που χτύπησε το παιδάκι με το αυτοκίνητο”. Λέει ”να μη ξαναπάρετε τηλέφωνο και είπες και μερικές κουβέντες” μου λέει ”για να μην πάρει αποζημίωση το παιδί”. ”Εγώ;» λέω, ”είπα τέτοια πράγματα, κύριε; Τι λέτε;” του λέω ”τώρα. Το παιδάκι είναι καλά;”. ”Δεν… Δεν… μη σε νοιάζει” μου λέει ”δε σου λέω! Και να μην ξαναπάρεις τηλέφωνο!” μου λέει».

Ο 78χρονος ισχυρίζεται ότι το κοριτσάκι πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά του κι εκείνος δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ