Ύπνος: Τα 4 χρώματα για το υπνοδωμάτιο που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα, σύμφωνα με ειδικό

Ένας ειδικός μοιράστηκε τα χρώματα που πρέπει να χρησιμοποιούν στο υπνοδωμάτιό τους, όσοι θέλουν να δημιουργήσουν το τέλειο περιβάλλον για ύπνο. Καθώς ο μέσος άνθρωπος περνά το ένα τρίτο της ζωής του σε κατάσταση ύπνου, είναι σημαντικό να δημιουργήσετε το βέλτιστο περιβάλλον για χαλάρωση.

Ο Tobie Lewis, ειδικός σε χρώματα για εσωτερικούς χώρους στη Valspar Paint, έχει συστήσει μια ποικιλία χρωμάτων για να βάψετε το υπνοδωμάτιο σας, ώστε να εξασφαλίσετε ένα περιβάλλον που να συμβάλλει στον ύπνο και στην ξεκούραση.

Τα 4 καλύτερα χρώματα για να βάψετε το υπνοδωμάτιό σας, σύμφωνα με ειδικό

  • Μπλε
  • Πράσινο
  • Ουδέτερα χρώματα
  • Ροζ

Μπλε

«Το μπλε είναι ένα από τα χρώματα που συνδέονται περισσότερο με την ηρεμία. Το ανοιχτό μπλε, ειδικότερα, συνδέεται συνήθως με την ηρεμία και ορισμένες ιατρικές έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το γεγονός αυτό το καθιστά ένα τέλειο χρώμα για το υπνοδωμάτιό σας», είπε ο ειδικός.

Ένας τοίχος σε ανοιχτό μπλε χρώμα είναι η καλύτερη λύση για έναν ήρεμο ύπνο. Παράλληλα μπορείτε να προσθέσετε κουβέρτες και μαξιλάρια σε μπλε χρώμα.

Πράσινο

Το πράσινο γίνεται ένα εξαιρετικά δημοφιλές χρώμα στους εσωτερικούς χώρους και είναι απαραίτητο για τη δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος.

«Οι παλέτες χρωμάτων εμπνευσμένες από τη φύση είναι απαραίτητες για τη δημιουργία ενός ήρεμου εσωτερικού χώρου. Αυτά τα χρώματα προκαλούν την αίσθηση ότι κάποιος περιβάλλεται από τη φύση, δημιουργώντας μια ήρεμη και αρμονική ατμόσφαιρα στο χώρο», επισήμανε ο ειδικός.

Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του πράσινου, αλλά ένα γήινο πράσινο χρώμα στο ταβάνι μπορεί να προσθέσει μια αίσθηση δροσιάς και άνεσης στο σπίτι. Η προσθήκη πολλών φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προώθηση του ύπνου.

Ουδέτερα χρώματα

«Τα ουδέτερα χρώματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για έναν ήρεμο χώρο. Το λευκό, το γκρι και το καφέ μπορούν όλα να προσφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας και ζεστασιάς στο σπίτι, δημιουργώντας έναν φιλόξενο χώρο. Το να φέρνεις όσο περισσότερο φυσικό φως μπορείς είναι βασικό στοιχείο όταν διαμορφώνεις έναν ήρεμο χώρο», εξήγησε ο Tobie.

Επιλέξτε χρώματα όπως το κρεμ και το μπεζ για να δώσετε μια αίσθηση ηρεμίας και ζεστασιάς στον χώρο, κάτι που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Αυτό το χρώμα μπορεί να προστεθεί στους τοίχους ή με τη μορφή κλινοσκεπασμάτων και μαλακών επίπλων.

Ροζ

«Ένα απαλό ροζ είναι ιδανικό για υπνοδωμάτια. Ένας απαλός και ισορροπημένος τόνος του ροζ που δημιουργεί μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο σπίτι. Το απαλό ροζ δημιουργεί επίσης μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα και είναι γνωστό ότι μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, οδηγώντας συνολικά σε βελτιωμένη ποιότητα ύπνου», είπε ο ειδικός.

 

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ