Ξεσπά η Έλενα Κρεμλίδου στο TLIFE για τις εικόνες πορνό στο διαδίκτυο: «Σοκαρίστηκα, υπάρχουν πολλές διάσημες Ελληνίδες»

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση πως γνωστή πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου χρησιμοποιεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης πρόσωπα επώνυμων γυναικών ώστε να δημιουργήσει ψεύτικες εικόνες πορνό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φαίνεται πως τοποθετούσαν τα πρόσωπά των γυναικών πάνω στα σώματα άλλων γυναικών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία του πορνό.

Θύματα της νέας αυτής διαδικτυακής απάτης είναι πολύ γνωστές Ελληνίδες παρουσιάστριες και ηθοποιοί, ανάμεσα τους η Έλενα Κρεμλίδου και η Ανθή Βούλγαρη.

Η Έλενα Κρεμλίδου μιλά στο TLIFE

Η γνωστή influencer Έλενα Κρεμλίδου μιλά αποκλειστικά για την σοκαριστικό βίωμα της ως θύμα αυτής της απάτης.

«Γνωστός μου με ενημέρωσε την περασμένη Παρασκευή ότι εμφανίζομαι σε αυτό το φόρουμ και επί τόπου έδρασα. Δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι. Αυτή τη στιγμή μπορεί να συμβαίνει σε εμάς που είμαστε αναγνωρίσιμες, αύριο μεθαύριο μπορεί να συμβεί στην καθεμία, όπως ήδη μπορεί να συμβαίνει.

Σοκαρίστηκα από αυτά που είδα. Είδα τον εαυτό μου και πάρα πολλές άλλες Ελληνίδες, σχεδόν όλες όσες ξέρουμε, να απεικονιζόμαστε γυμνές σε φωτογραφίες που έχει χρησιμοποιηθεί τεχνητή νοημοσύνη. Είναι ένα site το οποίο έχει πολλά φόρουμς μέσα. Υπάρχει συγκεκριμένο γκρουπ που είναι οι Ελληνίδες διάσημες/σελέμπριτις. Σχεδόν όλες οι φωτογραφίες είχαν κλαπεί από τους προσωπικούς μας λογαριασμούς. Είτε με photoshop αφαιρούν τα ρούχα είτε παίρνουν το πρόσωπο μας και το προσθέτουν σε γυμνά σώματα από την βιομηχανία του πορνό. Είδα περίπου 10-15 δικές μου αλλοιωμένες φωτογραφίες. Απευθύνθηκα αμέσως στην δικηγόρο μου και την ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε. Μου απάντησε πως πρόκειται για κακούργημα και ο δράστης είναι εφικτό να βρεθεί με την βοήθεια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

Όπως επισημαίνει η Έλενα Κρεμλίδου στο TLIFE, έχει ήδη ενημερώσει κάποιες από τις διάσημες Ελληνίδες που είδε στην ιστοσελίδα, με αλλοιωμένες φωτογραφίες.

«Σκοπός μου είναι να επικοινωνήσω με κάθε γυναίκα που είδα να απεικονίζεται σε αυτό το site, κάτι το οποίο έχω αρχίσει ήδη να κάνω. Πήρα τηλέφωνο σχεδόν όλες αυτές τις γυναίκες. Σοκαρίστηκαν όταν τις ενημέρωσα και οι περισσότερες έδειξαν ενδιαφέρον ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κάνουμε κάτι όλες μαζί, ενωμένες. Θα κάνουμε μία μαζική μήνυση. Ο δράστης ή οι δράστες θα βρεθούν. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι πολύ εξοικειωμένη με τέτοιες υποθέσεις».

 

Τι απαντά η δικηγόρος που έχει αναλάβει την ομαδική μήνυση

Η δικηγόρος Σοφία Κατσούλα, η οποία έχει αναλάβει νομικά πολλές γυναίκες που έχουν πέσει θύματα, περιγράφει τις νομικές διαστάσεις του θέματος.

«Η χρήση αυτής της τεχνολογίας γίνεται για κακό σκοπό. Γυναίκες βρίσκονται αντιμέτωπες με την εικόνα τους η οποία έχει αλλοιωθεί ή και σχεδιαστεί για να γίνει χρήση αυτής ως πορνογραφικό περιεχόμενο. Είναι αρκετά τα θύματα αυτής της πράξης και πρόκειται για γνωστές Ελληνίδες κυρίες.

Όλες όσες περιλαμβάνονται σε αυτή την υπόθεση είναι αναγνωρίσιμες κυρίες. Έχουμε να κάνουμε με  214 σελίδες φωτογραφιών σχεδιασμένων ως φερόμενο ερωτικό περιεχόμενο, άρα μιλάμε για εξαιρετικά μεγάλο αριθμό γυναικών. Οι επιτήδειοι, στο περισσότερο ποσοστό, λαμβάνουν φωτογραφίες από τους προσωπικούς λογαριασμούς των γυναικών αυτών και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή AI, η φωτογραφία τους παραποιείται, ούτως ώστε να εμφανίζεται ως πραγματική. Πρόκειται για μία κακουργηματική πράξη. Είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ο δράστης, εφόσον οι γυναίκες αυτές προσφύγουν στην δικαιοσύνη, και τότε ξεκινήσουν  οι διαδικασίες  από την αρμόδια Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οτιδήποτε γίνεται στο διαδίκτυο αφήνει αποτύπωμα».

Από την πλευρά της, η Ανθή Βούλγαρη θέλησε να τοποθετηθεί για το θέμα, κάνοντας γνωστό πως και η ίδια έχει πέσει θύμα της συγκεκριμένης σελίδας, όπως την ενημέρωσε η Έλενα Κρεμλίδου.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Πεϊβάνη

Ετικέτες ΕΛΕΝΑ ΚΡΕΜΛΙΔΟΥ

διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ